Plase de pescuit și aproximativ 100 kilograme de pește, confiscate în Delta Dunării

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 14 Martie 2013 243
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins patru bărbați care dețineau plase monofilament, respectiv desfășurau activități de pescuit comercial fără a deține autorizație. Oamenii legii au confiscat 30 de plase de pescuit în lungime de 1.315 de metri și 94,5 de kilograme de pește din specii diferite. 

Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au acționat în zona localității Baia, unde l-au identificat pe B.G., de 23 de ani, care deținea patru plase tip monofilament, două plase din ață și cantitatea de 32 de  kilograme de pește. În aceeași zi, polițiștii de frontieră tulceni au oprit pentru control o ambarcațiune cu motor, condusă de O.F., de 34 de ani.

În ambarcațiune au fost descoperite 18 plase de pescuit tip monofilament și 51 de kilograme de pește. Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Isaccea i-au surprins pe M.E., de 38 de ani și M.F., de 20 de ani, care pescuiau dintr-o ambarcațiune cu șase plase din ață, având capturată cantitatea de 11,5 kilograme de pește. 

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 1.315 de metri, iar cantitatea de 94,5 de kilograme de pește a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale. Cele patru persoane, domiciliate în județul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsa autorizației/licenței de pescuit comercial", "folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de tip comercial și deținerea plaselor de pescuit tip monofilament. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei