Polițiștii locali, la "vânătoare de artiști stradali"

de Madalina PETRESCU Vineri, 21 Aprilie 2023 233
Polițiștii locali au intensificat acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care acoperă cu desene, semnături, texte sau alte înscrisuri construcții, indicatoare rutiere, mobilier urban, ziduri, stâlpi, obiecte de folosință comună aflate în locuri publice.
În cursul zilei de 21.04.2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 32 de ani a fost surprinsă de către polițiștii locali în timp ce efectua desene tip graffiti pe soclul grupului statuar „Faun și nimfă“, monument istoric, situat în fântâna arteziană din fața Teatrului „Oleg Danovski“.
Persoana depistată avea asupra sa un spray de culoare portocalie, fiind condusă la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în vederea identificării, unde a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a bunurilor folosite la săvârșirea contravenției.
Activități similare vor fi derulate în continuare de polițiștii locali, în scopul menținerii unui climat public civilizat și de siguranță.
“Pentru a evita astfel de momente nedorite, reamintim faptul că scrierea sau desenarea fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună în locuri publice este interzisă și reprezintă o faptă antisocială care se sancționează conform actelor normative în vigoare. Persoanele care săvârșesc astfel de fapte antisociale riscă o amendă contravențională cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei și tragerea la răspundere cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.
Constănțenii care constată încălcări ale legii pot apela la numerele de telefon: 0241.484.205 - dispecerat sau 0341/922, Direcția Generală Poliția Locală.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei