Polițiștii se revoltă și strigă "Boicot"! Iată ce vor face începând de ASTĂZI

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 22 August 2022 2369
Polițiștii vor boicota activitatea Ministerului Afacerilor Interne, începând de luni, 22 august, până când solicitările lor de acordare a drepturilor salariale vor fi îndeplinite. Printre măsurile anunțate se numără aplicarea de avertismente în loc de amenzi, controale în trafic efectuate „minuțios” și luarea pauzei de masă de o oră, de toți polițiștii odată!
De la o zi la alta, polițiștii sunt tot mai determinați să pună în aplicare metode de protest tot mai drastice. „Este evident deja că protestele în stradă sunt apă de ploaie. Guvernul joacă alba-neagra cu polițiștii de doi ani. Azi mărește salariile, mâine nu, că nu are bani. Azi e ordonanță, mâine nu-i constituțională sau o retrage. Azi promite, mâine se răzgândește”, arată polițiștii membri ai Sindicatului Ropol.
Drept pentru care, pe lângă protestele în stradă, în fața instituțiilor statului din București și a sediilor instituțiilor europene, de luni, 22 august, va fi boicotată activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Iar boicot va însemna, potrivit polițiștilor: „Aplicarea sancțiunii principale cu avertisment în cazul săvârșirii oricăror contravenții, de orice gen, refuzul de a mai efectua ore suplimentare, controalele în trafic vor fi efectuate minuțios, atât în ceea ce privește încărcătura/interiorul autovehiculelor, cât și controlul documentelor personale și al vehiculelor; pauza de masă cuprinsă între 20 minute și o oră, în funcție de tipul programului, va fi luată în mod unitar, în același timp, de către toți polițiștii/polițiștii de frontieră din fiecare subunitate;
- inactivitate pe grupurile de WhatsApp/Signal pe linie profesională, prin care în mod ilegal sunt transmise indicații executorii, dispoziții sau alte informații de interes operativ; refuzul de a mai participa la ședințele de tragere cu armamentul din dotare sau la orele de pregătire fizică din timpul liber, aceste activități urmând a se desfășura exclusiv din timpul programului de lucru; refuzul îndeplinirii oricărei sarcini/activități care nu se regăsește în fișa postului”, se arată în comunicatul transmis de echipa Ropol.
„Efectuarea controalelor asupra autovehiculelor, conducătorilor auto, mărfurilor și pasagerilor în punctele de trecere a frontierei de stat va respecta litera legii conform căreia oricine și orice poate trezi suspiciuni pentru control amănunțit; nu contează timpul de așteptare!
Haideți să arătăm Guvernului, dar mai ales MAI-ului că polițiștii și polițiștii de frontieră care-și cer drepturile nu sunt «niște rătăciți»”, au mai arătat sindicaliștii. „Încetăm boicotul numai când solicitările noastre sunt îndeplinite: aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru sectorul de apărare și ordine publică, acordarea în MAI a normei de hrană la valoarea actualizată de 43 lei/zi, față de cea acordată de 34 lei/zi, indexarea pensiilor de serviciu pentru militari și polițiști”, au subliniat polițiștii. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei