Proiectul de lege privind posibilitatea condamnaților de a-și executa pedepsele la domiciliu, contestat la CCR

de Cuget Liber Joi, 22 Noiembrie 2018 311
Liberalii au contestat la Curtea Constituțională proiectul legislativ care lasă posibilitatea infractorilor care primesc condamnare de până la 5 ani de închisoare cu executarec pentru fapte fără violență să își execute sentința la domiciliu, fără niciun fel de supraveghere.
Proiectul supranumit "pușcăria în sufragerie" a trecut, în data de 14 noiembrie, și plenul Camerei Deputaților, cu 176 voturi "pentru", 93 "împotrivă" și 1 abținere.
Principala modificare propusă de social-democrați, acceptată de juridică a Camerei Deputaților, prevede ca persoanele condamnate pentru fapte fără violență la maxim cinci ani de închisoare cu executare vor putea ispăși sentința de acasă fără niciun fel de supraveghere. Judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenției la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată:a) nu are rapoarte de abateri disciplinare; și b) are o pedeapsă care nu depășește 5 ani.
O altă prevedere controversată se referă la posibilitatea ca infractorilor să le fie scăzute câte 20 de zile de închisoare pentru fiecare lucrare științifică scrisă sau invenție, scrie romaniatv.net

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei