Protecție sporită pentru judecătorii Curții Supreme a SUA

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 15 Iunie 2022 101
Congresul Statelor Unite a adoptat o lege care întăreşte protecţia judecătorilor de la Curtea Supremă, cu câteva zile înainte de decizii cruciale privind dreptul la avort şi armele de foc.
Săptămâna trecută, un american înarmat a fost arestat în apropierea locuinţei judecătorului conservator Brett Kavanaugh, pe care voia să-l omoare înainte de a se sinucide. El le-a declarat anchetatorilor că este furios pe judecătorii de la Curtea Supremă după ce, la începutul lui mai, un proiect de decizie privind avortul a apărut în presă. Textul sugera că cea mai înaltă instanţă din Statele Unite era gata să-şi îngroape decizia istorică din 1973 prin care recunoştea dreptul femeilor la avort, ceea ce a stârnit proteste în toată ţara, inclusiv în faţa casei mai multor judecători, scrie Agerpres.

Decizia finală a Curţii cu privire la acest caz, precum şi alta legată de portul de armă sunt aşteptate până la 30 iunie, stârnind temeri privind o nouă creştere a tensiunilor.
„Astăzi trimitem un semnal clar radicalilor de stânga: nu puteţi intimida judecătorii de la Curtea Supremă”, a afirmat liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, chiar înainte de adoptarea proiectului de lege care extinde protecţia de care se bucură judecătorii asupra întregii lor familii.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei