Arsenalul ascuns în mașină, sub scaunul șoferului Razie de amploare în Constanța

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 22 Martie 2012 1958
Șoferii constănțeni nu pleacă la drum dacă nu au în mașină diverse arme, pentru orice eventualitate. Amplul control realizat, ieri, în trafic a scos la iveală un adevărat arsenal ascuns pe sub scaune, în portbagaje sau în portiere.
Polițiștii Secției 4, ajutați de colegii de la Rutieră, Poliția Locală, Garda de Coastă și jandarmi au organizat, ieri dimineață, o amplă acțiune pentru combaterea infracțiunilor de violență. Au organizat filtre în mai multe puncte de pe raza de competență (de exemplu, pe strada Dezrobirii și Șoseaua I. C. Brătianu), au oprit mașinile surprinse în trafic - în special pe cele înmatriculate în alte state - au verificat documentele și au efectuat percheziții. La final, când au tras linie, polițiștii au stabilit că ziua a fost una productivă: au verificat peste 200 de mașini, au constatat șase infracțiuni, au găsit suspecții în cinci dosare penale, aflate în lucru, și au amendat 12 participanți la trafic.
Razia a arătat, încă o dată, că șoferii constănțeni nu se urcă la volan dacă nu sunt pregătiți pentru orice se poate ivi; inclusiv pentru o bătaie sau un atac, ce poate avea loc în trafic. Așa că își "blindează" mașinile cu arme de diverse tipuri: bâte, cuțite, toporiști etc.
Astfel, Ștefan T., de 23 de ani, din satul Nisipari, a fost găsit la volanul unui Ford; în mașină avea o bâtă din lemn, de aproximativ 70 cm. Un alt șofer, George P., de 20 de ani, din Constanța, conducea o Dacie 1310, pe Șos. I. C. Brătianu și avea în mașină o bâtă din cablu electric, de 60 cm, un cuțit cu lama de 10 cm și o toporișcă cu coada de 40 cm.
Altă mașină oprită, alt șofer ce va fi cercetat penal. Ionel P., de 59 de ani, din Ion Corvin, a fost oprit în filtrul de pe Șos. I. C. Brătianu și avea asupra sa un cuțit cu lama de 12 cm. După puțin timp, polițiștii au tras pe dreapta și un Volkswagen Passat, condus de o femeie. Și de această dată, însă, au găsit o bâtă, înfășurată cu o funie pentru aderență. Tânărul Valentin Ionuț M., de 23 de ani, din Călărași, aflat la volanul unui Ford Mondeo, avea în mașină o toporișcă de aproximativ 30 cm. Tuturor le-au fost întocmite dosare penale, conform Legii 61/1991.
De asemenea, au fost identificați autorii a cinci infracțiuni, printre care distrugerea unui autoturism, petrecută la începutul lunii martie, un furt de la sfârșitul lunii decembrie 2011 și mai multe abuzuri de încredere.
Taguri

Comentează știrea

cici
22 martie 2012
mda

asta e si normal. cum sa nu te inarmezi cand politia e ineficienta ? mi-au fost taiate rotile la masina, politia nu a aflat nimic. mi-a fost sparta casa, politia nu face nimic. un nemernic mi-a furat bateria de la masina iar politia nu a facut nimic. le-am dat detalii, am aflat eu personal cine sunt faptasii iar politia nu face nimic. cum sa nu te inarmezi cand politia romana este incapabila , nepasatoare si sta pe post de escorta de lux pentru hoti si interlopi - ex: cazurile de furt din port ? imi pare rau, dar eu nu mai am incredere in politie ! nu pot !

ionica sula mica
22 martie 2012
e mare da` mere bine rima

O trupă de polițiști se adună în jurul șefului. - Atențiune! - zice șefu’, începem operațiunea! Potriviți-vă ceasurile! E 11:48. Pentru cei care au afișaj digital: bețișor, bețișor, scăunel, om de zăpadă…

sectia 4 !
22 martie 2012
sectia 4 ?

sectia 4 mai bine ar rezolva cazurile de furturi din apartamente din zona lor. este colosal numarul de spargeri din apartamente iar ei terorizeaza oamenii care nu stau cu mainile in san si-s precauti ? eu am la mine si spray si pistol cu bile si jur ca le voi folosi la nevoie. am prins in brotacei un hot ce fura din masina. eu si pagubitul eram inca in sectia de pe tulcei si dadeam declaratia in scris cum am prins pe hot iar hotul era deja eliberat . am ramas stupefiati ! unul cu mustata ce era de serviciu ne-a zis, lasa bai ca e amarat saracu ! ne-a luat hartiile si sunt sigur ca le-a aruncat. pagubitul a trebuit sa isi inlocuiasca geamul la masina pe casco si sa plateasca fransiza ! E NORMAL ASA CEVA ?

gicu
22 martie 2012
sectia 4 niste retardati

aia de la sectia 4 ma freaca la melodie saptamanal ca cica sa ma duc sa le tot dau declaratii. l-am prins pe un tigan la vecinu in curte cu ciordeala de fe vechi si iam tras o mama de bataie . vecinu lo dat pe mana la politie. futule muma lor de politai o trecu 1 an si acu ma tot freaca ca cica sa dau declaratii ca de ce l-am batut, ca tiganu ala so plans ca l-am batut si ca e nevinovat. si politia il crede ! si ma fute pe mine zi de zi. sa nu-i bagi in pizda mamii lor de banditi ? pai astia de la sectia 4 sunt mana in mana cu hotii domle ! gura mumii lor de politai !

mihai
22 martie 2012
politia rurala e zero

dar de politia rurala nu suneti nimic ? in lumina intra hotii peste oameni , suna sarmanii la telefon dupa ajutor urgent de la politie si ei le trimit un rahat de politai neputincios tocmai de la mama dracului din kogalniceanu ca cica tocmai prostul ala raspunde de jafurile din lumina. nu-s tampiti astia ? pai pana intervine politia hotii au timp si de o tigare si se retrag lejer la casele lor tot din lumina, ovidiu sau navodari. iar de politaii locali din lumina nu mai zic.au o moaca saracii de zici ca-s din lumea a 3-a. numai cand ii vezi cum se infatiseaza iti dai seama ca nu o sa rezolve nimic. niste incapabili intradevar !

alberto sordi
22 martie 2012
gicu rules

gicule esti tare ! data viitoare omoara-l pe rrom ca sa nu mai poata faca plangere impotriva ta ! ps: cate clase ai gicule ca imi cam pare ca era mai cu carte hotul decat tine !

iani
22 martie 2012
gigu is back

gicu lasai bataia si mai bine-i rupeai mainile si botul la tigan ! asa nu mai avea cum sa te acuze ! politia si-a facut treaba ce sa zic ! treaba mare in ea de dreptate ! asta stiu ei sa faca !

cetatean
22 martie 2012
Legea armelor in Romania este o infractiune

Romania are cea mai meschina, imbecila si anticetateneasca lege a armelor din Univers. Aceasta lege infinit abjecta are rolul de a invinui orice om corect, de a-l considera un infractor. Cum e posibil sa nu-i permiti omului sa poarte in masina un briceag cu lama de 10 cm pr. a-si deschide o conserva sau ptr a-l folosi in multe alte situatii. Un om poate avea un cutit in masina ptr. ca tocmai l-a cumparat, sau ptr, ca il duce l-a ascutit, sau ptr. ca se duce la pescuit, etc. Orice obiect ascutit (surubelnita, etc.),sau contondent (ciocan. etc) reprezinta o arma in viziunea criminalilor care au facut aceasta antilege, si, ptr. nimic, un om corect poate fi trimis dupa gratii. Aceasta antilege are rolul de a accentua haosul prin faptul ca ia omului corect orice posibilitate de aparare, prin faptul ca omul corect e predatat legat de miini in miinile infractorilor !!!

cetatean
22 martie 2012
rectific

In ultima fraza cuvintul "predat" a fost scris cu doua litere in plus.

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei