Reținuți pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani

de Camelia MIU - MITRIC Marţi, 17 Iulie 2012 288
Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și pentru spălare de bani.
Cei cercetați sunt Marian M., de 45 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu și Silviu P., de 36 ani, din orașul Năvodari. În sarcina lor s-a reținut că, în cursul anului 2009, în mai multe rânduri, l-au sprijinit pe Cătălin S., asociat și administrator al unei societăți comerciale din Constanța, în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prin omisiunea în actele contabile a unor operațiuni comerciale derulate sau a veniturilor realizate.
Astfel, cei doi suspecți au dobândit, deținut și folosit sumele de bani retrase de către administrator din contul societății, cunoscând că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni.
În urma operațiunilor efectuate a fost creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 1.229.914 de lei.
În prezent suspecții sunt cercetați în stare de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și de spălare de bani, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța cu propunere corespunzătoare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei