Român reținut pe aeroportul Charleroi! Este suspect într-un dosar cu prejudiciu de 7.300.000 de lei

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 04 Mai 2024 325
La data de 2 mai 2024, în urma schimbului de informații realizat de polițiștii Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R. și din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Constanța, împreună cu Biroul ofițerului de legătură belgian de la București, polițiștii din Belgia au reținut, pe aeroportul Charleroi din Bruxelles, un bărbat, de 49 de ani, din județul Ilfov.

Datorită schimbului rapid de informații și cooperării strânse între cele două forțe de poliție, polițiștii din Belgia au reușit să localizeze și să rețină bărbatul, în doar câteva ore de la obținerea și comunicarea informațiilor relevante.

Bărbatul este condamnat la patru ani de închisoare, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni (asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală), pe numele acestuia fiind emis un mandat european de arestare de Tribunalul Călărași, în baza căruia a fost dat în urmărire internațională.

Bărbatul, de 49 de ani, ar fi fost implicat, în perioada 2010-2013, în comiterea mai multor acte de evaziune fiscală care au produs un prejudiciu în cuantum de 7.300.000 de lei.


foto: telesambre.be

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei