România a trimis un avion cu ajutoare pentru civilii din Fâșia Gaza

de Madalina PETRESCU Miercuri, 15 Noiembrie 2023 466
O aeronavă cargo pusă la dispoziţie de Comisia Europeană a decolat, miercuri, de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti, cu ajutoare oferite de statul român pentru civilii din Fâşia Gaza.

„Este vorba despre elemente de cazarmament scoase la rezervele de stat - corturi, paturi, saltele, perne şi aşternuturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Bogdan Toma, potrivit Agerpres. El a precizat că aeronava va transporta materialele până în Egipt, în proximitatea Fâşiei Gaza.

Pe 19 octombrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o hotărâre care prevedea acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru populaţia civilă afectată din Fâşia Gaza, ce constă în produse alimentare şi articole de cazarmament, puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Se acordă asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru populaţia civilă afectată din Fâşia Gaza, ce constă în produse alimentare şi articole de cazarmament, puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Transportul produselor se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, pe cale aeriană, prin asistenţa umanitară europeană, respectiv a organizaţiilor internaţionale implicate", preciza un comunicat al Guvernului.

Conform anexei la Hotărârea CNSU, România trimite în Fâşia Gaza 30 tone de conserve de legume, 10 tone de ulei de floarea soarelui, 20 tone de zahăr, 10 tone de orez, 20 tone de făină, 20 tone de apă minerală, 500 de corturi, 2.000 de paturi, 2.000 de saltele, 2.000 de pături, 4.000 de cearceafuri, 2.000 de perne, 4.000 de feţe de pernă, 2.000 de saci de dormit.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei