Scandal monstru în dana 137, Port Agigea. Echipaj ucrainean neplătit, protest la nivel înalt

de Sorin MIHALACHE Duminică, 02 Iunie 2024 2343
Vineri spre sâmbătă reprezentanți ai unei companii au încercat debarcarea echipajului de la nava „Continental” aflată în dana 137 a Portului Agigea. Conflictul a încetat abia sâmbătă dimineața în jurul orei 3.30.

Potrivit președintelui Sindicatului Liber al Navigatorilor din România (SLN), Adrian Mihălcioiu, care a transmis pentru Cuget Liber, că au fost încălcate cele mai elementare drepturi și nerespectate ordinele comandantului navei.

"Printr-un document înaintat Poliției de Frontieră și Căpităniei Agigea, comandantul navei „Continental” a afirmat că s-a pus nava în pericol prin oprirea generatorului de curent și imposibilitatea folosirii mijloacelor de siguranță de la bord. Generatorul a fost repus în funcțiune după câteva minute. Pentru a aplana conflictul și a vedea ce s-a întâmplat la fața locului au fost prezenți polițiști de Frontieră, ofițer de Căpitănie și un inspector de la Federația Transportatorilor Internaționali. S-a apelat și numărul unic de urgență 112. La bord se mai afla și soția comandantului cu doi copii minori. Toți au trecut prin traume psihice vineri noaptea", se arată în documentul transmis SLN.

“Vă înaintez documentul de protest înaintat acum de comandant tuturor autorităților din țară și din Olanda și Uniunea Europeană.

Echipajul format din comandant și șef mecanic, (amândoi de origine ucraineană) al navei “Continental” sub pavilion olandez, au întrat într-o formă de protest față de neplata salariilor de 3 luni de zile, suma depășind 35.000 de euro.
Operatorul din România probabil aflat în criză financiară nu a dorit să efectueze plățile către acești doi marinari. Din informațiile primite de la reprezentanții companiei, în aceeași situație se află mai mulți marinari.

Comandantul navei a decis să întrerupă orice activitate comercială, menținând doar siguranța navei și a facilitării portuare corespunzătoare pană la finalizarea situației”, mai precizează sursa navigatorilor ucraineni.

În cazul în care nici săptămâna viitoare nu se va rezolva acest conflict, au fost contactați avocați specializați pentru a demara acțiunile în instanță.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei