Schimbare majoră în cel mai aglomerat sens giratoriu din Constanța. Primăria explică de ce a fost luată decizia!

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 29 Iunie 2023 7571
Schimbare semnificativă într-unul dintre cele mai solicitate sensuri giratorii din municipiul Constanța: șoferii care ies din strada Justiției în sensul giratoriu de pe șoseaua I. C. Brătianu (de la cora Brătianu, cum este cunoscut mai degrabă de constănțeni!) sunt obligați să vireze la dreapta, spre gară. Măsura a fost solicitată de Poliția Locală Constanța și pusă în aplicare în urmă cu câteva zile.
Constănțenii care au ajuns, la începutul acestei săptămâni, în sensul giratoriu din zona cora Brătianu (mai precis, de la intersecția arterelor Cumpenei și I. C. Brătianu) au avut parte de o „surpriză”: administratorul drumului public a montat bariere (provizorii deocamdată, dar potrivit informațiilor noastre, vor fi implementate unele definitive în curând) prin care șoferii care ies din strada Justiției în șoseaua I. C. Brătianu vor fi obligați să vireze la dreapta, pe sensul spre Gara Constanța.
Reprezentanții Primăriei Constanța au explicat pentru „Cuget Liber” de ce a fost luată această măsură, considerată necesară, deși surprinzătoare pentru unii localnici.

„Solicitarea a fost realizată de Direcția Poliția Locală Constanța, iar ulterior aprobată de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Constanța și avizată de Serviciul Poliției Rutiere. Spațiul aferent ieșirii din strada Justiției în sensul giratoriu de pe șoseaua I. C. Brătianu este unul restrâns, iar conducătorii auto care doreau să facă stânga în sensul giratoriu erau «forțați» să schimbe trei benzi într-un timp foarte scurt, fiind încurcat traficul în sensul giratoriu și fiind pusă în pericol siguranța participanților la trafic”, au precizat reprezentanții administratorului drumului public.
Drept pentru care, prin montarea barierelor separatoare, șoferii care ies din strada Justiției – și inclusiv de la supermarketul cora Brătianu – vor fi obligați să vireze la dreapta, spre Gara Constanța, și să folosească sensul giratoriu din dreptul Școlii Gimnaziale 8, dacă doresc să se îndrepte spre Valu lui Traian sau pe strada Cumpenei, spre cartierul Tomis III.

Părerile sunt împărțite între șoferi
După cum spuneam, măsura i-a luat prin surprindere pe șoferii constănțeni. Iar după cum au constatat reporterii „Cuget Liber”, părerile sunt împărțite, unii considerând că este o măsură benefică, alții din contră, cred că mai mult va îngreuna traficul pe șoseaua I. C. Brătianu.
„Eu consider că era o măsură necesară! Nu sunt atât de multe autoturisme care vin dinspre strada Justiției, dar șoferii puneau de fiecare dată în dificultate traficul la intrarea în sens. Pentru a vedea dacă vine vreun autoturism de pe Podul Cumpenei, șoferii erau nevoiți să înainteze destul de mult, pentru a se asigura, și era un risc. Apoi, sensul giratoriu este realizat de așa natură că nu ai cum să respecți noile prevederi privind reguli într-un sens giratoriu, să semnalizezi din timp schimbările de bandă. Practic, a fost corectată o inadvertență a respectivului sens giratoriu, necesară pentru că era risc de accidente în orice moment”, ne-a precizat Tiberiu Costache.
În schimb, un alt șofer întâlnit în zona respectivă are o altă opinie. „Este o exagerare că era pusă în pericol siguranța participanților la trafic. În cazul acesta, sensurile giratorii din străinătate, cu șase – șapte benzi și tot atâtea intrări și ieșiri, ar trebui desființate! Nu au fost atât de multe accidente rutiere cum se lasă să se creadă. În schimb, ce se va întâmpla de acum înainte? Ce vor face camioanele care vor ieși de pe strada Justiției – pentru că, să nu uităm, pe această stradă sunt mai multe firme unde ajung zilnic autotrenuri! – cum anume vor face sensul giratoriu de la Școala 8, pentru a ieși ulterior în autostradă? Circulația va fi încurcată, iar coada de mașini de pe șoseaua I. C. Brătianu, cu cei care vor dori să se îndrepte spre ieșirea din oraș, se va lungi cu kilometri! Pentru că de fapt asta se va întâmpla, îi vor încurca mai mult pe șoferi, îi vor forța să aștepte mai mult să intre în giratoriu, pe direcția dinspre gară spre Valu lui Traian!”, ne-a transmis George Ivancu.

Pe de altă parte, se impune să amintim faptul că, anul trecut, surse din rândul administrației publice locale susțineau să se ia în calcul inclusiv varianta desființării sensului giratoriu respectiv, dat fiind că nu au fost găsite alte soluții pentru fluidizarea traficului în zonă, iar planurile de realizare a unor pasarele supraetajate s-au dovedit a fi ... utopice! 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei