Septuagenar prădat de doi romi care voiau, chipurile, să cumpere ouă

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 04 Iulie 2013 89
Un septuagenar din localitatea Comana a fost prădat de 1.200 de lei, de doi tineri care i-au bătut la poartă, sub pretextul că vor să cumpere ouă de găină. Cei doi tineri, un băiat și o fată, au cumpărat 40 de oră cu suma de 40 de lei, dar i-au plătit cu o bancnotă de 200 de lei, drept pentru care bătrânul a intrat în casă pentru a le aduce restul. Pentru a-i distrage atenția, tânărul i-a cerut bătrânului să-l conducă la toaletă, timp în care fata a rămas singură. 


După trei ore după ce au plecat tinerii, bătrânul a constatat că i-au dispărut 1.200 de lei și a sesizat furtul agenților de poliție din comună. Singurul indiciu pe care și-al amintea păgubitul era faptul că cei doi au sosit într-un break verde deschis, cu volanul pe dreapta. Drept pentru care, polițiștii s-au urcat în mașină, împreună cu păgubitul și au plecat în căutarea suspecților, despre care aveau informații că ar fi de loc din Valu lui Traian. Și, într-adevăr, i-au găsit în localitatea de domiciliu, la mai puțin de o oră de la sesizare. 

Cei doi au fost identificați ca fiind un tânăr de 26 de ani, recidivist, și o minoră de 17 ani, ambii de etnie romă. Bărbatul a fost reținut, el fiind în prezent audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, urmând ca diseară să fie dus în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Trebuie subliniat că el a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu, pentru fapte similare, la doi ani de închisoare cu suspendare. De menționat că, nici până în prezent, polițiștii nu au recuperat paguba de 1.200 de lei, cei doi suspecți reușind să-i ascundă sau să-i cheltuiască în cele patru ore scurse de la momentul furtului până la prinderea lor. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei