Şofer fără permis, băut şi drogat, oprit de poliţişti cu focuri de armă; bărbatul a fost reţinut

de Alina DRACOPOL Miercuri, 10 Mai 2023 161
Un bărbat de 29 de ani din Galaţi, care conducea fără permis, băut şi drogat pe un drum judeţean, nu a oprit la semnalele poliţiştilor, iar oamenii legii au tras asupra anvelopelor maşinii, reuşind astfel să blocheze deplasarea autoturismului, informează, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Incidentul a avut loc marţi seara, când un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci aflat de DE 581, în zona unei benzinării, a efectuat semnal de oprire atât cu semnalele sonore, cât şi luminoase, asupra unui autoturism condus de un bărbat despre care se ştia că are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi se află sub control judiciar.

"Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, a accelerat şi şi-a continuat deplasarea spre DJ 252, către comuna Nicoreşti. Poliţiştii au plecat în urmărirea autoturismului şi, întrucât cel de la volan refuza în continuare să oprească, au fost efectuate cu armele din dotare, iniţial, focuri de avertisment în plan vertical şi apoi asupra autovehiculul, fiind lovite roţile şi bara din spate. Din cauza distrugerii anvelopelor, autoturismul nu şi-a mai putut continua deplasarea, iar la km. 23, pe DJ 252, echipajul de poliţie l-a blocat în trafic. La volan se afla un bărbat cu vârsta de 29 de ani, din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi, care a fost testat atât pentru consumul de alcool, cât şi pentru cel de droguri. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar rezultatul la aparatul Drugtest a fost pozitiv la metamfetamină", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Galaţi.

În urma controlului, pe bancheta din spate a autoturismului au fost găsite trei pliculeţe ce conţin o substanţă cristalizată de culoare albă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Tecuci pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, precum şi a prezenţei substanţei psihoactive în organism, însă el a refuzat ambele recoltări.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi deţinerea fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

De asemenea, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu propunerea luării măsurii arestării preventive.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei