Șoferi, plecați spre case? Iată ce spun polițiștii rutieri

de Cuget Liber Luni, 01 Mai 2017 90
Pentru fluidizarea și monitorizarea traficul și pentru a preveni evenimentele rutiere, polițiștii sunt în stradă și acționează, astfel încât cei care se întorc acasă din minivacanța de 1 Mai, să ajungă în siguranță.
Polițiștii continuă acțiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză și salvarea de vieți.
Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre stațiunile turistice către Capitală și celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 și A3, precum și sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei.
În acțiuni sunt angrenați și polițiști de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră.
"Pentru o întoarcere în siguranță, recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
Evitați efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
După efectuarea fiecărei depășiri, reveniți pe banda de circulație pe care vă deplasați inițial.
Nu accelerați când un alt autoturism se angajează în depășirea vehiculului condus de dumneavoastră!
Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care oprește sau încetinește brusc.
Pe banda de urgență a autostrăzii este interzisă oprirea. În caz de necesitate, aceasta trebuie să poată fi folosită de autovehiculele cu regim de circulație prioritară.
Pe autostradă, acordați prioritate la ieșirea din spațiile de servicii.
Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că toți ocupanții și-au pus centurile de siguranță, precum și dispozitivele de fixare pentru copii!
Respectați limita legală de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
În condițiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere, păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule.
Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.", spun polițiștii de la rutieră. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei