Turiști aflați în dificultate pe mare, salvați de polițiștii de frontieră

de Sorin HULUBEI Sâmbătă, 10 Septembrie 2016 175
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit cu o ambarcațiune din dotare, la două mile marine travers de Portul Tomis, pentru aducerea la mal în condiții de siguranță a patru turiști aflați în dificultate pe Marea Neagră.
Joi, în jurul orei 18.18, dispeceratul de la SCOMAR, în urma unei solicitări telefonice prin 112 primite de ISU Constanța, a solicitat intervenția polițiștilor de frontieră de la Grupul de Nave Constanța, Garda de Coastă, pentru a ajuta patru persoane care se aflau într-o șalupă, pe Marea Neagră.
În urma solicitării, polițiștii de frontieră marinari au intervenit cu ambarcațiunea din dotare MAI 3005 identificând, la două mile marine travers de Portul Tomis, șalupa de pe care se solicitase ajutor.
"Lucrătorii noștri au constatat că în ambarcațiune se aflau trei persoane adulte de sex masculin și un minor, care solicitaseră sprijinul prin telefonul de urgență, deoarece nu mai reușeau să pornească motorul ambarcațiunii și pluteau în derivă", precizează Garda de Coastă.
În scurt timp, asistați de polițiștii de frontieră, bărbații au reușit repornirea motorului și a pompei de scoatere a apei din ambarcațiune, fiind însoțiți de echipajul Poliției de Frontieră până au ajuns în siguranță în Portul Tomis. Persoanele în cauză, turiști români aflați în vacanță, cu vârste cuprinse între 9 și 41 ani, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și le-au mulțumit polițiștilor de frontieră pentru intervenția promptă. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei