Verificări la trecerile la nivel cu calea ferată: zeci de șoferi au rămas fără permisele auto

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 08 Februarie 2023 364
Polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. În cadrul acțiunii, au fost desfășurate activități în zona a 217 treceri la nivel cu calea ferată, au fost verificate 1.133 de vehicule, aplicate 505 sancțiuni contravenționale, dintre care 385 la regimul rutier, respectiv 64 pentru abateri la trecerile la nivel cu calea ferată. Totodată, au fost reținute 43 de permise de conducere, retrase 11 certificate de înmatriculare și cinci seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
De exemplu, polițiștii Biroului Secției Postului de Poliție Transporturi Constanța au depistat, la trecerea la nivel cu calea ferată, stația CF Chiraftei, județul Galați, amplasată pe DC 20, o persoană din localitate care conducea un autovehicul și ar fi avut inspecția tehnică periodică expirată.
De asemenea, acesta nu ar fi deținut asigurare obligatorie RCA valabilă, pentru autovehiculul în cauză. A fost aplicată sancțiune contravențională, respectiv reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autovehiculului.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei