Se pregătesc noi proteste! "Vestele kaki" se revoltă: "Am vorbit cu pereții, politicienii sunt orbi și surzi, vor externalizarea Armatei!"

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 06 Iulie 2023 4436
Rezerviștii militari sunt revoltați: după mai bine de un an și jumătate în care au tot încercat să-i convingă pe politicieni să scoată pensiile militare din PNRR, demersurile lor au rămas fără ecou. „Am vorbit cu pereții, politicienii sunt orbi și surzi la toate argumentele juridice!” – a subliniat col. (r) Mircea Dogaru. Prin urmare, chiar și după adoptarea modificărilor legislative, pensionarii militari nu renunță: pregătesc noi forme de protest.

Pensionarii militari au participat, în ultimele luni, la mai multe acțiuni de protest și întruniri cu politicieni și factori de răspundere, în încercarea de a-i convinge, pe cei care aveau urechi să audă, că „aberanta includere a rezerviștilor în Planul Național de Redresare și Reziliență și proiectul legislativ privind așa-zilele pensii speciale” trebuie îndreptate. Inclusiv în Constanța a avut loc o importantă întrunire, organizată de filiala Constanța a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), reprezentanți ai mai multor organizații ale pensionarilor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne întâlnindu-se cu politicieni ai USR. Cu toate acestea, demersurile lor au rămas fără ecou, căci, după cum se știe, săptămâna trecută parlamentarii au adoptat proiectul legislativ privind modificarea legii pensiilor.

Reacția celor care au pus umărul la apărarea țării nu a întârziat să apară. Col. (r) dr. Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), a transmis într-un comunicat de presă: „Politicienii au fost orbi și surzi la toate argumentele juridice prezentate de SCMD, din 6 octombrie 2021 și până pe 28 iunie, privind aberanta includere a rezerviștilor în PNRR și proiectul legislativ privind așa-zisele pensii speciale, argumente susținute în fața miniștrilor Apărării, Muncii, Finanțelor și a prim-ministrului, transmise în scris tuturor deputaților și senatorilor, legea a fost votată. Pe cale de consecință, SCMD a atacat decizia Parlamentului la Avocatul Poporului, pe 29 iunie”.
„Politicienii versați ne plâng de milă, ne mint și dau vina pe PNRR, pe USR, pe Comisia Europeană și pe Banca Mondială. Ne promit marea cu sarea, declară în frunte cu Ciolacu și Ciucă - «Pensiile militare nu sunt speciale» și ne ard! Ei merg, de fapt, pe calea externalizării Apărării și Ordinii Publice și a desființării, pas cu pas, a tuturor pensiilor, și militare și civile, prin asimilarea juridică a acestora cu ajutoarele sociale. Minciunile lor, legate de sfânta contributivitate, instituită în 2001 și care va deveni valabilă în 2036, sunt dovedite de faptul că deși am înaintat în 2021 documentația necesară renegocierii PNRR, cu excluderea rezerviștilor din procentul de 9,4%, atrăgându-le atenția că ultima zi pentru renegociere este 30 aprilie 2023, nu au făcut nimic, încălcându-și promisiunile televizate. Bulgaria, Ungaria, Polonia au renegociat, reprezentanții Guvernului nostru doar au mințit că o fac, așa cum ne-a informat CE. În plus, atât CE, cât și Banca Mondială ne-au informat oficial că problemele salarizării și pensiilor sunt strict de competența Guvernului României și că opiniile pe care le cer, inclusiv experților Băncii Mondiale, nu pot depăși cadrul strict al documentului PNRR, elaborat la București. În ceea ce privește strict pensiile militare, opinia Băncii Mondiale a fost nu numai că nu se recomandă «reforma lor», în condițiile războiului care ne bate la ușă, dar au fost deja micșorate mai mult decât prevede PNRR, prin ordonanța de urgență”, a afirmat col. (r) Mircea Dogaru.

„Singura șansă este să profităm de disfuncțiile jocului politic”
Drept pentru care rezerviștii anunță că vor continua formele de protest. „Date fiind concluziile noastre, estimăm că singura șansă pentru români, inclusiv pentru militari și polițiști, este să profităm de disfuncțiile jocului politic extern. Pe parcursul lunilor de vară vom picheta, alături de sindicatele aliate, exclusiv reprezentanțele UE și NATO la București, pentru a atrage atenția omologilor noștri din statele membre că, dacă noi, cobaii români, vom fi distruși, le va veni și lor rândul. În același timp, asumându-ne calitatea de «veste kaki» sau «albastre», vom încerca să desăvârșim acțiunea de convingere a sindicatelor civile partenere că, singură, nicio categorie socio-profesională nu va obține niciodată nimic. Dar toți, împreună, în Piața Victoriei, în septembrie, și toți împreună la vot, în 2024, cu o strategie neașteptată și unică, vom decredibiliza, în ochii stăpânilor externi, întreaga gașcă de impostori politici de la București, făcându-i să accepte înlocuirea. Pentru contracarare, fiindcă trebuie pornit de undeva în stoparea războiului psihologic și de imagine, declanșat în România împotriva propriilor militari și polițiști, vom publica în curând argumentele juridice ale SCMD în ceea ce privește existența a două legi ale pensiilor, una pentru civili și alta pentru militari și polițiști. Nu milităm pentru o himerică organizație unică, fie ea și partid, imposibilă la români, unde tot prostul fudul se vede și geniu, și șef, ci pentru acceptarea de către toți a unui limbaj comun, pentru apărarea dreptului la viață al fiecăruia și realizarea unui front comun. Acțiunea de la Constanța, pentru care îi felicităm pe inițiatori, a dovedit că se poate!”, a mai arătat rezervistul militar. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei