Ziua Protecției Civile din România

de Andreea ILIESCU Joi, 27 Februarie 2014 92
Protecția Civilă din România, componentă a sistemului securității naționale, sărbătorește, pe 28 februarie, 81 de ani de existență, moment istoric când Regele României Carol al II-lea a aprobat "Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene", consfințind astfel conturarea primelor structuri menite să întreprindă măsuri eficiente de protejare a populației. 

Apărută ca o necesitate în asigurarea protecției forțelor combatante, îndeosebi după prima conflagrație mondială, când au fost folosite pentru prima dată gazele toxice de luptă, protecția civilă și-a extins domeniul de activitate, mai ales după cel de-al doilea război mondial, când modernizarea armelor a cuprins în sfera lor de activitate atât muniția nucleară, cât și cea biologică, cu efecte distructive nu numai asupra militarilor, dar și asupra populației civile. 

"Prin protecție civilă se înțelege îndeplinirea tuturor sarcinilor destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor sau ale catastrofelor și s-o ajute să depășească efectele lor imediate, asigurând condițiile necesare supraviețuirii acesteia. La împlinirea a 81 de ani de la înființarea armei se cuvine să aducem un pios omagiu tuturor eroilor deveniți legendă, intrați pe vecie în conștiința națională. Ziua Protecției Civile constituie pentru întregul personal din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea un moment de reflecție și totodată, de asumare a unor responsabilități ferme pentru protejarea vieții", a precizat plutonierul Liliana Musuret, din cadrul ISU Dobrogea. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei