A fost odată o insulă ...

de Cuget Liber Sâmbătă, 23 Iulie 2011 682
A fost odată o insulă unde locuiau: Fericirea, Tristețea, Conștiința și multe altele printre care și Dragostea. Într-o zi s-a anunțat că insula se va scufunda, așa că toți au început să-și repare bărcile și au plecat cât mai repede. Dragostea a rămas ultima. Ea a perseverat până în ultimul moment. Când insula era aproape de a se scufunda, Dragostea s-a hotărât să ceară ajutorul. Bogăția a trecut pe lângă Dragoste într-un vapor imens. Dragostea a spus:
- Bogăție, mă poți lua cu tine?
- Nu, nu pot. Am atâta aur și argint de transportat, încât nu mai este loc și pentru tine. Dragostea a decis să întrebe Vanitatea, care tocmai trecea pe acolo, într-o frumoasă barcă:
- Vanitate, te rog, ajută-mă!
- Nu te pot ajuta Dragoste. Ești toată udă și mi-ai putea strica barca - a răspuns Vanitatea. Tristețea trecea și ea pe acolo, așa că Dragostea îi cere ajutorul:
- Tristețe, ia-mă cu tine, te rog!
- O... Dragoste, sunt atât de tristă, încât vreau să fiu singură! Fericirea a trecut și ea pe acolo, dar era atât de veselă încât nici nu a auzit când Dragostea i-a cerut ajutorul. Dintr-o dată s-a auzit o voce:
- Vino, Dragoste, te iau eu.
Era un bătrânel. Dragostea s-a simțit atât de binecuvântată și atât de fericită încât a uitat să întrebe cum îl cheamă. Când au ajuns pe uscat, bătrânelul a plecat urmându-și calea. Dragostea, realizând cât de datoare îi este bătrânelului, a întrebat Conștiința, un alt bătrânel:
- Cine a fost cel care m-a ajutat?
- Era Timpul - a spus Conștiința.
- Timpul!? - a spus Dragostea, mirată. Dar de ce să mă ajute pe mine Timpul? Conștiința a zâmbit și a răspuns cu înțelepciune:
- Pentru că numai TIMPUL este capabil să înțeleagă cât de mare și minunată este Dragostea.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Fun

Ultima oră

Titlurile zilei