Băsescu participă la Consiliul European, unde se semnează Asocierea UE-Moldova

de Carmen MOCANU Joi, 26 Iunie 2014 45
Președintele Traian Băsescu participă, joi și vineri, la Bruxelles, la Summit-ul PPE și la reuniunea Consiliului European, pe agenda reuniunii șefilor de stat și de guvern din UE figurând semnarea Acordurilor de asociere cu Moldova, Ucraina și Georgia.
Șeful statului va susține, joi, în jurul orei 10.15, la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" din Otopeni, la Salonul oficial, o declarație de presă, iar la ora 14.00 (ora României), la Kortrijk, în Regatul Belgiei, va participa la Summitul Partidului Popular European.

Potrivit unui comunicat de presă, tot joi, președintele are programată participarea la Ceremonia de comemorare a declanșării Primului Război Mondial. La ora 18.45 (ora României), la Ypres, în Regatul Belgiei, la Muzeul "In Flanders Fields", Porte de Menin președintele va participa la Ceremonia "Omagiu celor morți", iar la ora 19.00, la inaugurarea monumentului "Banca Păcii". Ulterior, la sediul Primăriei din Ypres - președintele va participa la dineul de lucru al șefilor de stat și de guvern.

Vineri, președintele va participa la Reuniunea Consiliului European, la semnarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Ucraina, pe de altă parte, în ceea ce privește Titlurile III, IV,V, VI și VII, precum și Anexele I-XLIV și Protocoalele I-III, a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte, și a Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Georgia, pe de altă parte.
Vineri, președintele va participa, la ora 14.10 (ora României), la Dejunul șefilor de stat și de guvern, iar de la ora 18.00 la închiderea Sesiunii de lucru a Reuniunii Consiliului European. Ulterior, în jurul orei 18.10 (ora României), Băsescu va susține o declarație de presă.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei