Candidaturile la alegerile locale vor fi definitive până pe 8 mai

de Carmen MOCANU Vineri, 04 Mai 2012 502
După expirarea termenului de depunere a dosarelor la alegerile locale, următoarea etapă constă în formularea de contestații, soluționarea lor, rămânerea definitivă a candidaturilor, iar pe 11 mai se intră oficial în campania electorală.
Potrivit calendarului stabilit de Guvern, după expirarea perioadei de înscriere la scrutin, candidaturile trebuie să fie stabilite ca definitive până cel târziu pe 8 mai. Apoi, după centralizarea de către Birourile Electorale de Circumscripție a listelor depuse de partide, alianțe și independenți și transmiterea acestei situații către Biroul Electoral Central se intră în linie dreaptă către ultimele măsuri de dinaintea începerii efective a campaniei.
Urmează stabilirea timpilor de antenă pentru TVR și SRR, completarea Birourilor electorale unde este cazul, iar cel mai târziu pe 10 mai, se trage la sorți ordinea pe buletinul de vot pentru fiecare circum-scripție.
Pe 10 iunie, secțiile de votare se deschid la 7.00 și se închid la ora 21.00. Campania electorală începe pe 11 mai. Aceasta se încheie pe 9 iunie 2012, ora 7.00.
În organizarea turului de scrutin, au apărut și primele probleme, deoarece zilele de 30 aprilie și 1 mai au fost declarate zile nelucrătoare pentru angajații din sectorul bugetar.
Mai exact, potrivit declarațiilor locțiitorului președintelui Biroului Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Constanța, Adrian Oprea, pentru că angajații Poștei Române au fost liberi în aceste zile, Birourile Electorale de Circumscripții au fost nevoite să trimită prin curierat declarațiile de avere și interese ale candidaților către Biroul Electoral Central.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei