Consilierul local Ateş Casimceali a participat la summit-ul de la Marsilia

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 08 Martie 2022 529
În perioada 3 – 4 martie 2022, la Marsilia s-a desfășurat cel de-al IX-lea Summit European al Regiunilor și Orașelor.
La eveniment a fost prezent şi consilierul local constănțean Ateş Casimceali, cel care s-a aflat în premieră la un congres de maximă importanţă.
„A fost un bun prilej pentru mine ca în calitate de consilier local să interacționez cu președinți ai celor mai înalte foruri europene, cu primari, președinți de regiuni și să inițiez dialoguri care sper să se concretizeze în schimburi de bune practici între administrațiile locale din Constanța și alte localități europene. Unul dintre oficialii cu care am avut plăcerea și onoarea de a discuta a fost doamna Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, tema discuțiilor vizând modul în care autoritățile din România și societatea civilă își concentrează eforturile pentru misiuni umanitare eficiente și imediate îndreptate în susținerea refugiaților din Ucraina. De altfel, războiul din Ucraina a fost principalul subiect al tuturor ședințelor desfășurate pe parcursul celor două zile ale summit-ului. Cu acest prilej Comitetul European al Regiunilor și Orașelor a adoptat și o Declarație de solidaritate cu Ucraina, iar întregul grup a participat la un manifest de pace organizat în fața Primăriei din Marsilia”, a declarat printre altele Ateş Casimceali.
Comitetul European al Regiunilor reunește un milion de politicieni de la nivel local și regional din Uniunea Europeană și colaborează în special cu Young Elected Politicians.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei