Costin Răsăuţeanu lansează în dezbatere un proiect de anvergură în Constanţa. "Să facem un pasaj rutier"

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 14 Noiembrie 2023 2560
Problema traficului în oraşul Constanţa a fost dezbătută de foarte multe ori până în momentul de faţă, constituind un subiect fierbinte, mai ales în condițiile actualelor modificări.
Au existat discuţii despre şantierele aflate în desfășurare pe aproape toate străzile oraşului, despre cozile infernale care se creează şi despre timpul pe care şoferii îl fac de la un capăt în celălalt al localităţii.
Liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuţeanu, a propus o variantă care ar putea schimba această situaţie, însă proiectul este încă la stadiul de implementare.
Este vorba despre un pasaj rutier care să fie construit la intersecţia Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu.
Costin Răsăuţeanu este de părere că, în acest mod, traficul ar fi mult mai fluidizat şi în acest fel nu ar mai exista timp pierdut sau nervii care îi macină pe şoferi în prezent.
Răsăuţeanu a explicat în ce constă acest proiect şi chiar a publicat câteva fotografii pe pagina sa oficială de Facebook.
„Am depus la primărie solicitarea privind demararea de urgență a proiectului și procedurilor de elaborare a documentației tehnico-economice pentru construirea unui pasaj la intersecția Tomis cu Aurel Vlaicu.
Grupul PSD solicită constituirea unui grup de lucru interinstituțional bazat pe dialog constructiv, format din toţi actorii decizionali relevanţi, care să conducă la realizarea cu succes şi în cel mai scurt timp a obiectivului de investiţii pasaj rutier la intersecţia Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu.
Obiectivul grupului de lucru trebuie să fie acela de a coordona, pregăti, identifica şi anticipa eventuale blocaje, eliminând toate riscurile posibile, cu eficienţă şi rigoare.
Din componenţa grupului de lucru trebuie să facă parte reprezentanţii tuturor instituţiilor cu rol de decizie / avizare în procesul de autorizare a investiției.
Pe lista noastră de proiecte se află și acest obiectiv de infrastructură, obiectiv atât de necesar decongestionării traficului. Cu toții resimțim frustrarea timpului pierdut la cozi în trafic. Orașul este mai aglomerat ca niciodată! Trebuie să implementăm această soluție de fluidizare a traficului cât mai repede.
Suntem deschiși la dialog, pentru a reuși împreună să facem posibilă realizarea acestui obiectiv de investiții extrem de important.
Am lucrat împreună cu specialiști pentru a contura aspectul pasajului.
Ce nume credeți că trebuie să îi dăm pasajului de la intrare în Constanța? Pasajul Dobrogea Unită? Pasajul Tomis?
Sau ce propuneri ați avea?”, a transmis Costin Răsăuţeanu.
Aşa cum se poate citi în mesaj, Costin Răsăuţeanu cere şi părerea cetăţenilor Constanţei, pentru că ei sunt implicaţi în mod direct în această problemă.
Un fapt incontestabil este acela că traficul a devenit din ce în ce mai îngreunat, poate şi din cauza şantierelor, dar poate şi din cauza faptului că autoturismele s-au înmulţit în oraşul de la malul mării.
Rămâne de văzut dacă această problema va fi soluţionată cât mai curând.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei