Festivalul Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți "Dor de Cânt Românesc", la Cumpăna

de Cuget Liber Miercuri, 11 Mai 2016 165
Festivalul–Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți «Dor de Cânt Românesc» a ajuns la cea de-a XI-a ediție, în care tradiția, folclorul și autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste.

Festivalul este deschis, ca în fiecare an, artiștilor amatori, soliști vocali din țară, interpreți ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, structurați pe trei secțiuni de vârstă, sub acompaniamentul Orchestrei «Cristian Năstase» din Bacău.

Concursul se va desfășura în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, în ziua de 14 mai 2016, începând cu ora 1100. Festivalul « Dor de Cânt Românesc » își va deschide larg porțile având binecuvântarea arhiererească a Înalt Prea Sfinției Sale, TEODOSIE, Arhiepiscop al Tomisului. 

Gala Laureaților și Festivitatea de Premiere vor avea loc în ziua de 15 mai 2016, începând cu ora 1100. Recitalurile susținute în cadrul galei vor fi dedicate cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Familiei.
Folclorul românesc din toată țara va fi prezent la Cumpăna prin cei peste 40 de concurenți, reprezentând județele: Alba, Bacău, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Juriul este alcătuit din personalități de prestigiu ai folcloristicii românești. Președintele juriului este doamna Elise Stan – profesor în etnomuzicologie, realizator emisiuni de folclor în cadrul TVR, care va avea o misiune deosebit de dificilă alături de ceilalți membri: doamna Eugenia Florea – profesor în etnomuzicologie, realizator emisiuni de folclor în cadrul TVR, doamna Doina Ișfănoni – cercetător, etnolog în cadrul Muzeului Satului București, doamna Daniela Gibescu – doctor etnomuzicolog, specialist Casa de discuri Electrecord România, doamna Emilia Bubulac – interpret consacrat al cântecului gorjenesc, realizator emisiuni în cadrul Favorit TV, doamna Maria Magiru – etnograf, director Muzeul de Artă Populară din Constanța, domnul Valentin Marin – redactor șef Radio România Antena Satelor.

Recitalurile vor fi susținute de nume de răsunet ale folclorului românesc: Maria Ciobanu, Ionuț și Doinița Dolănescu, Ștefania Rareș, Leontina Fărcaș, Gelu Voicu, Ion Drăgan, Cornelia Neaga, alături de câștigătoarea Trofeului Festivalului din 2015, ediția a X-a - Alexandra Dan.

Festivalul va fi prezentat de Ema Pendiuc și Ionuț Dulgheriu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei