Guvernul a decis! Veste bună pentru românii din străinătate

de Carmen MOCANU Miercuri, 20 Ianuarie 2016 202
Cetățenii români aflați în străinătate vor putea obține, în maximum 10 zile și parcurgând o procedură mai simplă, documente cu valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar, după ce Guvernul a modificat legislația în acest sens, printr-o Ordonanță de Urgernță.
"Cetățenii români aflați în străinătate vor putea primi, din partea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României, adeverințe cu valoarea juridică a unor certificate de cazier juridic într-un termen maxim de 10 zile din momentul solicitării, iar durata de valabilitate a acestor adeverințe este de șase luni", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
Astfel, românii aflați în străinătate vor avea la dispoziție o procedură informatizată de obținere a cazierului judiciar, ca parte a Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC). SIMISC face parte din amplul proces de informatizare și modernizare a prestării tuturor serviciilor consulare demarat de MAE, prin crearea unei platforme electronice integrate, cunoscută sub denumirea "E-cons", ce integrează mai multe sisteme informatice care deservesc domeniul consular, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.
Taguri

Comentează știrea

craciun cristian
20 ianuarie 2016
În orice problemă există o oportunitate

În orice problemă există o oportunitate!> Cautam parteneri retea Marketing Mondial !! Începe ziua făcând, mai întâi, ordine... în gândurile tale. Asta fac liderii adevărați! Abia după ce îți este clar ce vrei SĂ FACI, SĂ FII și SĂ OBȚII, ACȚIONEAZĂ!!! Oferte de lucru - Operator OnLine ! Solutii Ingenioase pentru Combaterea Crizei Economice din Romania ! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal de comision! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige progresiv comisioane, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e -mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Exclusiv compania ofera si scrisoare de recomandare dupa circa 3 luni de activitate ! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul ,,info’’ la adresa de mail :[email protected]. si dacă ești dispus să depui efortul necesar vei avea satisfactii maxime, nebanite…

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei