Inițiativă a parlamentarilor puterii pentru TVA redus, respinsă de Guvern, susținută de opoziție

de Cuget Liber Marţi, 17 Februarie 2015 90
Senatorii Puterii și cei ai Opoziției s-au acuzat reciproc de responsabilitatea pentru cota ridicată de TVA aplicată în prezent pentru lapte, legume și fructe, la dezbaterea, marți, în plen, a unei propuneri legislative pentru completarea Codului fiscal.

Propunerea, inițiată de un grup numeros de parlamentari PSD, UNPR, PPDD și PC, printre care se numără și doi deputați PNL, prevede extinderea aplicării cotei reduse a taxei pe valoarea adăugată, de 9%, și pentru livrările de lapte de consum, fructe și legume proaspete.
Potrivit proiectului, măsura ar urma să fie aplicată de agenții economici producători, importatori și de către cei care comercializează aceste produse, scrie Mediafax.
Comisia pentru buget finanțe a recomandat plenului să respingă inițiativa legislativă, același punct de vedere fiind susținut și de Guvern.
La dezbateri, secretarul de stat pentru relația Guvernului cu Parlamentul Valentin Iliescu a menționat că Guvernul nu este de acord cu reducerea cotei pentru laptele de consum, legumele și fructele proaspete.
"Există într-adevăr, conform legislației comunitare, o listă, o anexă cu produsele care pot avea cote reduse de TVA. Guvernul nu susține (inițiativa - n.r.) și din cauza consecințelor financiare asupra bugetului veniturilor de stat", a spus el.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei