Kemal Karpat a primit brevetul de Cetățean de onoare al Medgidiei

de Carmen MOCANU Luni, 05 Noiembrie 2012 253
Reprezentanții Primăriei Medgidia au primit vizita profesorului universitar Kemal Karpat, care a fost declarat Cetățean de onoare în ședința festivă din data de 2 septembrie, de ziua atestării oficiale a Medgidiei. Deoarece profesorul Karpat nu a fost prezent în urmă cu două luni, vineri, pri-marul Marian Iordache i-a înmânat brevetul de Cetățean de onoare împreună cu alte simboluri. 

"Am avut onoarea să ne viziteze domnul profesor Kemal Karpat, o personalitate marcantă ce face cinste Dobrogei și Medgidiei. La cei 89 de ani, este activ, cu un suflet tânăr și scrie în con-tinuare. Îi doresc multă să-nătate și zile multe, pentru că asemenea capacități intelec-+tuale merită toată stima noastră și avem multe de învățat de la domnia sa", a spus primarul Marian Iordache.
La rândul său, Kemal Karpat și-a exprimat cu modestie mulțumirile și recunoștința pentru recunoașterea și titlul ce i se conferă.
"Mă simt onorat pentru această distincție și țin în sufletul meu dragostea pentru acest oraș, unde am învățat primele idei ale culturii și alte științe de ale căror învățăminte am beneficiat toată viața. Mă simt întinerit ori de câte ori vin aici, în Dobrogea și în Medgidia, și anii albi se pierd, mă simt ca băiatul de 18 ani care a terminat seminarul și a plecat de aici în lume. Aș vrea ca vizitele mele să fie mai dese și mai lungi, dar ocupațiile mele academice nu îmi permit să stau decât câteva ore, momente ce vor rămâne în mintea și sufletul meu ca ceva de neuitat", a spus profesorul Kemal Karpat.
La Primăria Medgidia, au fost prezenți pentru a îl felicita pe profesor și reprezentanți ai UDTTMR - Erol Murat și Aidân Murat (președintele UDTTMR Medgida) și Nedret Bechiș (consilier local). 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei