Teodor Baconschi: "La Congresul PMP, intelectualii din partid au fost evacuați și marginalizați"

de Carmen MOCANU Miercuri, 11 Iunie 2014 129
Președintele Traian Băsescu și-a ales urmașul, în persoana Elenei Udrea, afirmă Teodor Baconschi, membru al PMP, menționând că la Congresul formațiunii intelectualii din partid au fost evacuați și marginalizați, ca la PDL, și că pe termen scurt va sta în banca sa și va observa ce se întâmplă.
"La Congresul PMP intelectualii din partid au fost evacuați și marginalizați. Eu și Adrian Papahagi suntem printre cei cinci membri fondatori care au preluat de la Fundația Mișcarea Populară ambiția de a construi un altfel de partid, cu figuri noi și cu scopul de a mobiliza electoral clasa de mijloc, România harnică, profesiunile liberale, publicul educat, care-și dorește un alt standard în politica românească. Noi am făcut acest efort timp de aproape nouă luni, am construit cu mult efort prima rețea de filiale ale PMP în țară", spune Teodor Baconschi.
În opinia sa, "este foarte clar că președintele Băsescu, la capătul a zece ani de mandat, și-a ales urmașul, este vorba de doamna Elena Udrea și evident că partidul va merge acum pe această linie, vom vedea cu ce rezultate, cu ce reacții publice și cu ce capacitate de negociere în redesenarea scenei politice pe dreapta".
În altă ordine de idei, ieri, Marian Preda și-a anunțat demisia de la șefia Fundației Mișcarea Populară. El a spus că pleacă din această funcție având convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei