Marcel Boloş: „Bugetul Educaţiei pentru 2024 rămâne unul centrat pe investiţii”

de Mircea GHIȚĂ Joi, 23 Noiembrie 2023 182
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, joi, că bugetul care va fi alocat anul viitor Educaţiei va rămâne unul centrat pe investiţii, urmând să fie alocaţi 12 miliarde de lei pentru proiectele care se derulează prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Politica de coeziune.
El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă a fost o greşeală atunci când guvernanţii au mărit salariile profesorilor, având în vedere că acum sunt şi alte categorii profesionale care ies în stradă pentru a cere venituri mai mari.
„Nu, n-a fost deloc o greşeală. Profesorii trebuie remuneraţi la nivelul corespunzător activităţii pe care o desfăşoară şi responsabilităţii pe care o au în educaţia tinerei generaţii. Sunt convins şi mi-aş dori să avem resursele necesare pentru ca să fie salarii comparabile cu cele din Uniunea Europeană. Este investiţia noastră în viitor, educaţia înseamnă investiţie în viitor. Oricum, bugetul educaţiei pentru anul 2024 rămâne unul centrat pe investiţii. Au cea mai mare componentă de investiţii pentru ceea ce înseamnă educaţia, peste 12 miliarde de lei, şi bugetul creşte considerabil. Este cea mai mare creştere de buget pe care o avem propusă pentru anul 2024, 161% faţă de alocarea pe care am avut-o, faţă de 2023, dar, repet, este o alocare consistentă pentru investiţiile care se derulează în Eeducaţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Politica de coeziune”, a transmis Boloş.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei