Moment important pentru UDTTMR. Ce mesaj are Gelil Eserghep pentru musulmani

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 06 Iulie 2013 228
La sfârșitul acestei săptămâni Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) va organiza ultimele două competiții de kureș din acest sezon, pe 6 iulie la 23 August și pe 7 iulie la Topraisar, ambele competiții începând de la ora 15.00. 
Pauza competițională va dura o lună, ca urmare a faptului că în această perioadă musulmanii din întreaga lume vor traversa cea mai importantă perioadă a anului islamic. Este vorba despre Luna Ramazan care începe pe data de 9 iulie și va dura 30 de zile, timp în care credincioșii musulmani vor posti de la răsăritul până la apusul soarelui. În această perioadă singurele evenimente care se vor organiza vor fi tradiționalele cine de iftar. 
Având în vedere că întreaga comunitate trece printr-un moment deosebit de important, președintele UDTTMR, ing. Gelil Eserghep, transmite pe această cale următorul mesaj: "Postul specific Lunii Ramazan ne găsește anul acesta într-un moment destul de dificil. Suntem în plină vară, când vom avea temperaturi foarte ridicate, iar abstinența totală pe care o presupune postul ne va supune la grea încercare. Sunt, însă, convins că Allah ne va ajuta să trecem peste eventualele probleme care vor apărea pe parcurs și că ne va da puterea necesară să ne facem datoria de buni credincioși și de această dată. De asemenea, le transmit tuturor membrilor comunității noastre să profite de această perioadă și să se reculeagă mai mult decât o fac de obicei, să se roage și să fie mai buni, mai toleranți, mai solidari cu aproapele lor! Ramazan Ayi Kayirli ve Mübarek Bolsin! Ramazan Ayi Hayirli ve Mübarek Olsun!" 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei