Nicolae Ciucă a analizat stadiul implementării PNRR după depunerea primelor două cereri de plată

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 17 Ianuarie 2023 96
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a prezidat, marţi, reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prilej cu care a fost analizat stadiul implementării PNRR după depunerea primelor două cereri de plată.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, de asemenea, discuţiile au făcut referire la pregătirea îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor asumate pentru anul 2023, conform calendarului de implementare, în perspectiva transmiterii următoarelor cereri de plată.
„Avem un dialog foarte bun cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru clarificarea modului în care am îndeplinit ţintele şi jaloanele incluse în cea de-a doua cerere de plată din PNRR, transmisă în luna decembrie a anului trecut. Acest proces va fi urmat de validarea partenerilor europeni şi de încasarea, de către România, a fondurilor aferente acestei cereri de plată, necesară proiectelor noastre de dezvoltare”, a afirmat premierul, citat în comunicat.

Totodată, discuţiile din cadrul reuniunii a vizat analizarea unei serii de jaloane şi ţinte care necesită clarificări în procesul de validare cu Comisia Europeană, între care proiectul legii pensiilor speciale, al legii guvernanţei companiilor de stat, definitivarea procedurilor guvernanţei în sectorul energetic pentru numirea membrilor CA.

„Până la depunerea cererii de plată numărul 3, vor trebui clarificate şi aspectele legate de reducerea granturilor, ca urmare a creşterii economice înregistrate de România, ajustarea RePowerEU şi validarea închiderii jaloanelor şi ţintelor aferente trimestrelor 3 şi 4 din 2022”, se arată în comunicat.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei