Nicolae Ciucă: „Nu ne permitem anul viitor să creştem taxe şi impozite”

de Mircea GHIȚĂ Luni, 13 Noiembrie 2023 227
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, 13 noiembrie, că trebuie găsite sursele de finanţare pentru susţinerea proiectului legii pensiilor, menţionând că anul viitor nu este permisă o creştere a taxelor şi impozitelor.
„Nu este atât de simplu să venim cu o lege şi să spunem găsiţi surse de finanţare. Trebuie să găsim surse de finanţare, să susţinem acest proiect de lege şi ne străduim să găsim sursele de finanţare şi aici reiau încă o dată acest subiect pe care îl ştim cu toţii, şi anume acela că principala sursă poate să vină din combaterea evaziunii la TVA, care este de 45 de miliarde de lei”, a declarat Ciucă, la sediul PNL, înaintea şedinţei conducerii liberalilor.
Întrebat cine este responsabil să găsească această sursă de finanţare, Nicolae Ciucă a răspuns: „Este în curtea PNL, dacă privim către aspectul că la conducerea ministerului acum se află un ministru susţinut de PNL şi nu ne dăm deloc înapoi de la această responsabilitate şi vom face tot ceea ce este posibil să continuăm măsurile care deja au fost implementate în acest sens”.
El a subliniat, însă, că acest subiect nu trebuie să fie unul electoral.
„Vedeţi ce uşor este să aruncăm anatema de la unul la altul şi tocmai asta spun: este uşor să dai vina de la cineva anume la altcineva şi mai mult decât atât să nu o joci electoral. Acesta nu este un subiect cu care să ne jucăm electoral. Acesta este un subiect pentru care trebuie să găsim soluţii, iar soluţiile sunt la noi toţi. Este vorba de asumarea acestei responsabilităţi de a finaliza odată”, a explicat Ciucă, întrebat în legătură cu criticile PSD pe această temă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei