Premierul, discuţii pe tema salarizării cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 13 Decembrie 2022 115
Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară şi echitabilă pentru sectorul Educaţiei, în corelare cu importanţa strategică acordată învăţământului, a transmis, marţi, prim-ministrul Nicolae Ciucă, la o întâlnire avută, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai sindicatelor din domeniu.

El a menţionat că această abordare se înscrie în cadrul de susţinere de care se bucură Proiectul „România Educată”, reflectată în pachetul Legilor Educaţiei, se arată într-un comunicat al Executivului.

„Pregătim investiţii masive din PNRR pentru ca toate şcolile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât şi în laboratoare sau ateliere de practică. Valoarea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflaţi la dispoziţia ţării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educaţiei pentru anul următor cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani - aproximativ 50 de miliarde de lei”, a afirmat Ciucă.

La discuţii au participat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, membri ai Cancelariei prim-ministrului şi lideri ai Federaţiilor „Alma Mater”, „Spiru Haret” şi „Sindicatelor Libere din Învăţământ”.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei