Primăria din Mihail Kogălniceanu a organizat "Botezul Cailor"

de Carmen MOCANU Marţi, 07 Ianuarie 2014 721
Un adevărat spectacol a avut loc, ieri, în comuna Mihail Kogălniceanu după ce Primăria și Consiliul Local au organizat, începând cu ora 11.30, "Botezul Cailor".
Devenit o tradiție, evenimentul este unul special pentru comunitate, astfel că o mulțime de localnici a fost prezentă în centrul comunei. Pe lângă muzica și dansurile oferite de ansamblurile din localitate, cei prezenți au fost serviți cu vin fiert pentru a sărbători așa cum se cuvine Boboteaza.
Tradiția spune că de Bobotează, animalele trebuie stropite cu apă sfințită ca să fie bune la muncă și sănătoase tot anul, astfel că unul dintre preoții din localitate s-a ocupat în mod special de acest obicei.
"Comuna noastră este una dintre puținele în care s-a păstrat vie tradiția Botezului cailor în ziua de Bobotează. Evenimentul este unul special pentru comunitate deoarece ne pregătim caii în mod aparte. Îi gătim frumos cu motocei colorați și alte podoabe și apoi așteptăm să vedem cine câștigă", a spus unul dintre participanți.
În ceea ce privește concursul cailor, în cadrul acestuia au avut loc mai multe probe, respectiv, s-a premiat "Frumusețea cailor", "Viteza", "Frumusețea atelajelor" și "Harnașament", însă toate acestea s-au desfășurat după ce preotul i-a stropit cu busuioc pe cai și proprietarii lor.
Și pentru că a fost vorba și de un concurs, la care au participat 49 de cai, la final, primarul Ancuța Belu a acordat mai multe premii.
Astfel, pe lângă diplome, câștigătorii locului întâi au primit și câte 500 de lei, pentru premiul doi s-a acordat suma de 400 lei, iar cei care au luat locul trei au primit câte 300 lei. Mai mult, toți participanții au primit câte 100 de lei ca premiu de consolare.
"Botezul cailor a devenit o tradiție la noi în comună. În acest an sărbătorim a XVII-a ediție, iar caii sunt care mai de care mai frumoși. De altfel, acesta a și fost motivul pentru care comisia de acordare a premiilor a avut o misiune destul de grea pentru a desemna câști-gătorii", a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu.  
Taguri

Comentează știrea

varu
7 ianuarie 2014
tiganie

pentru cetateanul de rand este o adevarata "placere" sa stea sa admire cum stau la un loc toti puscariasi si tigani din kogalniceanu si colac peste pupaza sa mai vina si primarul sa le dea bani ca si au expus martoagele...maine o sa ma duc si eu in fata primariei cu un carut de butelie...sa vad poate primesc si eu ceva...promit ca o sa va votez dna primar...vsai de curu nostru de romani incapabili...aruncam banii pe toate prostiile numai poate mai pica un vot..RUSINE

doru
7 ianuarie 2014
campanie

este in firea politicianului capitalist sa transforme orice mica sarbatoare intr-un festin,unde,bineinteles sunt invitati si au parte de toata admiratia alesilor numai persoanele.pe la m.kog mai nou e o moda sa se stranga toti borfasi care au sustinut actualul primar si sa chiolhaneasca pe banii contribuabililor.sa va fie rusune obrazului dna primar

titi
7 ianuarie 2014
afacere

bautura si tuica care au ramas o gasiti la pufta..de vanzare

vasile
9 ianuarie 2014
Rusine ca sunt Roman

Vai de poola noastra.Strazile sunt santuri si noua de arde fasole, tuica si botezul cailor.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei