Primarul Vergil Chițac: "Am luat bani de la Educație pentru că acolo nu sunt probleme!"

de Simona ANGHEL Vineri, 29 Septembrie 2023 20552
Reuniți în ședință ordinară tot prin mijloace electronice, cei 27 de consilieri locali constănțeni au votat, joi, 39 de proiecte de hotărâre, fără prea multe comentarii – 32 pe ordinea de zi și alte șapte suplimentare.
Ședința a debutat cu o nouă „răzvrătire” a consilierului PSD Daniel Georgescu împotriva modului de organizare a acestor întâlniri, de această dată anunțând că este ultima ședință online la care participă, la următoarele declarându-se în grevă japoneză. „Îmi voi exprima opțiunea doar la acele proiecte care necesită 2/3 din voturi”, a rugat să se consemneze în procesul verbal al ședinței.
Pe ordinea de zi a stârnit comentarii proiectul ce privește vânzarea prin licitație publică a unui imobil din proprietatea privată a municipiului Constanța situat pe str. Siretului, adică în buricul târgului. Reprezentantul Partidului Verde, Sorin Belu, a sugerat municipalității că ar fi bine ca asemenea spații să fie valorificate, mai ales că Primăria se plânge că nu are sedii și este forțată să închirieze de la terțe persoane. „Haideți să nu vindem tot și să ne întoarcem la epoca Mazăre”, a exclamat Sorin Belu. De asemenea, el a mai comentat și atunci când s-au votat proiectele de hotărâri privind scoaterea la licitație a unor spații amplasate în corpurile liceelor „George Călinescu”, respectiv „I.N. Roman”. „Domnule primar, ar fi bine să dispuneți un control pentru a verifica ce se vinde în chioșcurile din incinta unităților de învățământ și care nu respectă legislația în vigoare!”, a spus Sorin Belu.
Importante rectificări bugetare
S-au mai votat, printre altele, Regulamentul de organizare și funcționare, normele financiare, organigrama, statul de funcții și grila de salarizare ale Clubului Sportiv Municipal Constanța; atribuirea unei suprafețe de teren reprezentând loc de veci în proprietatea revoluționarilor Vergil Șișu și Luci Mariana Șișu (Tușea); aprobarea constituirii Grupului de lucru local pentru problemele romilor și a Planului de acțiune locală pentru incluziunea comunităților de romi din municipiul Constanța, precum și numărul maxim de autovehicule necesare pentru activitățile proprii și activitățile specifice desfășurate de Primăria municipiului Constanța și combustibilul maxim aferent acestora; aderarea unei noi unități administrativ-teritoriale la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Apă-Canal Constanța”, precum și aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creşterea eficienţei energetice a următoarelor unități de învățământ: Liceul Teoretic «George Călinescu», Constanța»; Școala Gimnazială nr. 22 «I.C. Brătianu», Constanța; Școala Gimnazială nr. 10 «Mihail Koiciu», Constanța; Şcoala Gimnazială nr. 36 «Comandor Dimitrie Ştiubei», Constanța; Şcoala Gimnazială nr. 6, Constanța”.
Și apropo de unități școlare, consilierul Florin Cocargeanu, de la USR, s-a arătat indignat de faptul că la rectificarea bugetară - Capitolul Învățământ s-au decis diminuarea cu 100.000 lei la Dotări independente și utilaje/„Platformă online – Catalog electronic online” și suplimentarea, sub formă de împrumut, a bugetului Societății de Termoficare.
„De oriunde din altă parte puteau fi luate aceste sume, dar nu de la educație”, a afirmat consilierul local.
În replică, primarul Vergil Chițac a declarat: „Am luat de acolo pentru că nu sunt probleme. M-am consultat cu Alin Vintilă, care mi-a spus că nu sunt cereri acolo”, adăugând că nu-i face nicio plăcere, dar trebuie ajutată această societate să achiziționeze gazul la prețul mai mic de acum pentru stocul necesar în sezonul rece, decât la iarnă, când prețul ar fi fabulos mai mare.
Iar la capitolul Cultură, recreere și religie s-a diminuat cu 2.800.000 lei alocația bugetară: 600.000 lei „Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu – Casa de cultură” și 2.200.000 „Reamenajarea spațiului public din zona Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski”.

Taguri

Comentează știrea

fani
29 septembrie 2023
educatie

Daca-l privim ii dam dreptate ! Daca mai adaugam si abuzurile in serviciul (in cel mai bun caz ) de edil,prin care a ingropat orasul cat si bugetul comunitatii , ramane cum zice dansul ,ce atata educatie...Zeci de ani vom sapa sa incercam sa dezgropam orasul de lucrarile neoportune

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei