PSD și UNPR au încheiat Alianța de Centru-Stânga (ACS)

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 14 Iulie 2012 395
Vicepreședintele UNPR Eugen Nicolicea, a declarat vineri, pentru Mediafax, că Uniunea a încheiat o alianță de centru-stanga (ACS) cu PSD, prin care se dorește coagularea forțelor politice și un sprijin politic reciproc la alegerile din toamnă. "Alianța de Centru-Stânga, prescurtat ACS, între PSD și UNPR, a depus actele de constituire la Tribunalul București și reprezintă coagularea forțelor de centru-stânga", a spus Nicolicea. El a arătat că este vorba despre o concretizare a protocoalelor semnate anterior de PSD și UNPR și că publicarea unui anunț la mica publicitate era obligatorie, prin legea partidelor politice. Nicolicea a mai arătat că alianța dintre social-democrați și UNPR este una politică și nu una electorală, acesta fiind motivul înregistrării la Tribunal și nu la Biroul Electoral Central. "Alianța electorală se încheie de obicei pe perioada alegerilor și se încheie după alegeri, în timp ce alianța noastră are un alt scop, mai larg, și anume promovarea intereselor de centru-stânga și coagularea acestor forțe", a mai spus Nicolicea.Liderul UNPR a mai menționat că Alianța cde Centru-Stânga cuprinde, ca și prioritate, și câștigarea alegerilor din toamnă. "Conform protocolului, vom avea un sprijin reciproc între cele două partide, respectiv PSD și UNPR", a mai spus Eugen Nicolicea, adăugând că participarea alături de USL este deocamdată imposibilă, în sensul unei participări pe liste comune, pentru că alianța este încheiată doar cu PSD, iar PSD are o alianță mai amplă cu PNL și PC."PSD participă la alegeri pe listele USL", a mai menționat Nicolicea.
Taguri

Comentează știrea

bobo
14 iulie 2012
iar mascota emblema

MAZARE AL orasului nostru pe ce loc este el? :) Orice ai fi el tot va dansa greceste, tiganeste, samba, etc. la Rahova cu bombonel. poate se vor si impiedica unul in fundul altuia :). de aceea si a scos toti angajatii de la primarie si de la firmele private ale lui si ale acoalitilor lui din judet si din afara. Ii este frica ca urmeaza sa intre el la parnaie, se strange lantul... si pe langa el toti spagarii din serviciile publice ale primariei si consiliului judetean palaz de 'colo: mazare vreau sa ma bage si pe mine in seama ilici, ce trebuie sa fac?

Hanibal
14 iulie 2012
traseismul

Clasa politicianista se transforma continuu.Se fac aliante,fuziuni,coalitii.Rosii devin galbeni,galbenii rosii,se unesc si devin portocalii.Liderii factiunilor romanesti n-au nevoie de doctrine,de principii.Vor doar voturi.Indiferent de la cine si cu ce pret.Ei au inteles ca puterea se obtine mai usor prin impostura,sfidarea bunului simt,circ ieftin si demagogie,Ei sar gardul de la un partid la altul ca javrele flamande in curtea vecina plina de bunatati.Nu numai indivizii,ci si partidele pot fi considerate traseiste.PNL,de dragul puterii si chiverniselii cu functii si bani,valseaza cu stanga,cu PSD corcit deja cu PC si acum cu UNPR.Naravul infidelitatii politice,ca si in viata sexuala,este incapacitatea omului fara caracter de a avea credinte si convingeri.Omul musca,spunea Arghezi,este egal satisfacut ca trece din ciubarul de gunoaie in gradina,atras de miere si impiedecat in drum de un scuipat cleios.Traim in tara lichelelor politice,a ticalosilor care au trecut prin toate partidele si au avut toate "convingerile".Si noi ii votam ci voiosie.Este normal.Si noi suntem traseisti.

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei