Se modernizează sistemul de iluminat din Medgidia

de Carmen MOCANU Miercuri, 07 Martie 2012 472
Primarul Marian Iordache a organizat, luni seara, o dezbatere publică privind delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în municipiul Medgidia.
În cadrul întâlnirii, el a precizat că sistemul de iluminat public stradal va fi adus la parametrii luminotehnici din standardele în domeniu prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu unele performante și a consolelor aferente, prin menținerea stâlpilor existenți.
Astfel, lucrările de reabilitare și modernizare cuprind înlocuirea și montarea a 2.182 corpuri de iluminat, mai exact, 1.982 corpuri de iluminat vor fi noi și 200 de corpuri vor fi din cele recondiționate.
"Reabilitarea integrală a sistemului de iluminat public stradal prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu unele performante, atât din punct de vedere optic cât și constructiv, precum și întreținerea permanentă a sistemului și menținerea acestuia la parametrii și indicatorii de calitate inițiali, fără inter-venția autorității publice locale se realizează prin contract de concesiune", a spus Marian Iordache. 
Taguri

Comentează știrea

Jeny
7 martie 2012
Graba mare vin alegerile !!!

Din pacate am fost prezenta la acea dezbatere publica !!! Nimic nou sub soare !!! Aceleasi aberatii spuse de primar !!! Nu vede nu aude pe nimic !!! Cei prezenti in acea sala nu si-au dorit delegarea iluminatului public din Medgidia, ba chiar i-au dat si alte solutii.E clar ca omul e chitit sa vanda acest serviciu cat mai repede !!! De ce atata graba oare ???

Lute
7 martie 2012
primarul autist

Iordache nu a tinut cont de parerea cetatenilor de la acea dezbatere publica. Oamenii i-au cerut sa mai astepte si sa nu se grabeasca sa concesioneze acest serviciu, cerandu-i sa gaseasca alta solutie pentru iluminatul stradal. Dar degeaba !!!! El nu tine cont de nimic, decat de interesele lui si ale gastii sale !!! Trebuie sa-i vanda lui Scabatura si gata !!! Din iunie hotia va dispare !!!

vera
7 martie 2012
Medgidia la oferta!

La bugetul local singurele incasari se fac din servicii gen apa, gunoi, iluminat si din taxe si impozite, insa cum sa aiba Medgidia incasari daca serviciile mai sus mentionate sunt gata concesionate. Daca pana cum primarul a concesionat apa si gunoiul acum cand se intra pe linie dreapta da si iluminatul public. Da, da iluminatul public pentru modernizare, intretinere si preluarea costurilor insa daca este nevoie de extindere de retea cine va plati pentru asta? A spus dl Iordache ca, concesionarea acestui serviciu va avea impact asupra mediului, va limita poluarea si va asigura siguranta publica insa nu a mentionat nimic despre unde se duc banii din economii... asta e grav pentru ca decurge la planuri favorabile doar lui si celor ce-l inconjoara, pentru ca este mai usor decat sa realizezi si sa depui un proiect care sa atraga fonduri europene nerambursabile, asa cum au realizat cei de la primaria Brasov: "Primaria Brasov va depune in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile, un proiect care vizeaza-Modernizarea integrata a sistemelor de iluminat public si crestere a sigurantei publice din municipiul Brasov. Valoarea totala a proiectului se ridica la 10,8 milioane de lei, din care partea de cofinantare pe care trebuie sa o asigure Primaria Brasov este de 2%."- dar asta este peste capacitatea actualei conduceri a urbei. Daca ar gandi macar un pic si cu mintea si nu doar cu gasca... Medgidia trezeste-te!

nechifor
7 martie 2012
JAF nu gluma!

-sistem iluminat public stradal modernizat+iluminat arhitectural+iluminat festiv- asta ne trebuie? si daca sistemul va avea nevoie de extindere cine va plati? tot primaria? asta e jaf la drumul mare pe ultima suta.

ionica
7 martie 2012
NERUSINARE.

Daca pana acum aveam pe cap povara RAJA si GBI, se pare ca Iordache a decis ca avem umeri puternici si ca am putea adauga inca una pe capul nostru. E foarte grav ceea ce se intampla in Medgidia, e ca un jaf la drumul mare. Mare rusine pentru primar insa mai mare rusine pentru noi dragi medgidieni daca ii mai permitem si de aici inainte sa sefeasca orasul. Medgidia a inceput numaratoarea inversa!

claudia
7 martie 2012
ne-am saturat de iordache

Ce modernizari ati vazut voi in Medgidia in ultimii 4 ani, ce proiecte noi a mai facut Iordache?! Acest primar nu a facut nimic decat a distrus si a lasat uitarii proiecte bune, lasate in primarie, proiecte care ne-ar fi scos din saracie si cred ca stiti despre ce vorbesc, despre PARCUL INDUSTRIAL MEDGIDIA. Iordache nu este in stare decat ca sa scimbe un bec la preturi exagerat de mari, dar in spatele acesteia se afla adevaratele afaceri ale lor.

emy
7 martie 2012
iluminat stradal

In ultima interventie a lui marian spunea ca " in Medgidia sunt 1500 (unamiecincisute) de lampi stradale.Acuma sunt 2182 bucati.Daca mai stam putin vor fi si mai multe.Era prea mult 600.000 euro impartite la 1500 .Asa ca acuma imparte la 2182. Rusine mariane.Rusine,rusine.Oare cum te mai suporta vecinii din bloc !

doina
7 martie 2012
?

Nu cunosc prea multe dar stiu ca viata noastra este mai grea de cand a venit Iordache la Primarie, apa este mai scumpa, mizeria pe strazi nu dispare, vanzarea si concesionarea terenurilor s-a facut fara nici o conditie din partea Primarie si fara avantaje pentru noi, Oricum am vazut ca primarul nu are proiecte si nici viziune, este un om mediocru. Vrem un adevarat Primar care sa ne aduca bunastarea .

George Mucianu
23 martie 2012
sa traiti

E normal ca e o idee buna. Bravo Dl Primar Marian Iordache

megatron
5 mai 2012
graba strica treaba

De ce atata graba?BANII SUNT MOTIVUL,CA ARE CREDITE DE PLATIT,POLITE SI ALTELE!Si de unde sa mai fure?

Răspuns la: Graba mare vin alegerile !!!
Adăugat de : Jeny, 7 martie 2012
Din pacate am fost prezenta la acea dezbatere publica !!! Nimic nou sub soare !!! Aceleasi aberatii spuse de primar !!! Nu vede nu aude pe nimic !!!...

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei