Sebastian Bodu îi cere lui Mazăre să-și folosească influența în proiectul de regionalizare

de Carmen MOCANU Joi, 07 Februarie 2013 238
Proiectul conform căruia, în cazul unei regionalizări, capitala ar urma să fie la Brăila și nu la Constanța a isterizat locuitorii județului nostru. În cursul zilei de ieri, oriunde te duceai, mai toată lumea discuta despre această aberație.

În acest context, mai mulți lideri politici au luat atitudine, printre ei aflându-se și europarlamentarul constănțean Sebastian Bodu.
Acesta a transmis un comunicat de presă în care îi cere public primarului Constantei, Radu Mazăre, să își exercite influența politică în USL pentru a modifica proiectul de regionalizare a României, conform căruia reședința Regiunii Sud-Est, cuprinzând județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea va fi în municipiul Brăila. 

"Indiferent care au fost criteriile după care s-a făcut această desemnare, nu există niciun motiv economic, administrativ sau geo-politic pentru care reședința să nu fie municipiul Constanța ci municipiul Brăila sau oricare alt municipiu de pe raza noii regiuni. Este pur și simplu o bătaie de joc și o insultă la adresa locuitorilor celui mai mare și mai important oraș al regiunii. Dacă primarul Mazăre nu intervine pentru a modifica această decizie înjositoare, voi solicita public organizarea unui referendum local, astfel încât presiunea asupra primarului, singurul care poate propune organizarea referendumului, să vină chiar din partea constănțenilor. E adevărat că primarul Constanței, bucureștean fiind, nu prea e interesat de astfel de detalii, în speță, unde va fi capitala regională. Probabil că, daca nu ar fi Brăila, ar putea fi și Rio de Janeiro", a spus europarlamentraul Sebastian Bodu.


Taguri

Comentează știrea

Ivan Florin
7 februarie 2013
REGIONALIZARE

Constanta parca a mai facut un referendum pe tema asta!Atunci minteau pensionarii ca vor merge la BRAILA sa-si faca buletinul!Asta e din ciclul ,, Aveti grija ce va doriti ca s-ar putea sa se-ntample!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei