Traian Băsescu condiționează MĂRIREA SALARIILOR: Să nu fie afectat deficitul!

de Cuget Liber Sâmbătă, 05 Mai 2012 248
Șeful statului a declarat, la întâlnirea cu delegația FMI, că menținerea la nivelul actual a deficitelor la fondurile de asigurări de sănătate și pensii reprezintă elementul esențial pentru perioada următoare, arătând că nu va trimite scrisoarea Parlamentului dacă acest principiu nu va fi respectat, informează Mediafax.
"Sunteți aproape de terminarea misiunii, după cum am înțeles. Și aș vrea să știu cum e imaginea de ansamblu acum. Așa cum am discutat cu ministrul de Finanțe, elementul cheie legat de plățile pe care trebuie să le faceți în perioada următoare trebuie să rămână la stadiul de a nu afecta deficitele structurale ale fondului de asigurări de sănătate și ale fondului de pensii. Este elementul esențial din punctul meu de vedere. Nu voi trimite scrisoarea Parlamentului dacă acest principiu nu va fi respectat", a afirmat Băsescu la începutul discuției cu delegația FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene.
La întrevederea de la Palatul Cotroceni participă și ministrul propus pentru portofoliul Finanțelor în Cabinetul Victor Ponta, Florin Georgescu, precum și secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Gheorghe Ghergina, dar și reprezentantul României pe lângă FMI, Mihai Tănăsescu și reprezentantul BNR Adriana Marinescu.
Negocierile cu FMI s-au încheiat cu succes, după două zile de discuții la BNR, partea română și delegația instituției internaționale stabilind termenii noii scrisori de intenție la acordul de tip preventiv.
Discuțiile cu organismele financiare internaționale s-au încheiat cu succes și asta reprezintă o angajare fermă a Guvernului Ponta pentru continuarea reformelor, pentru continuarea politicilor marcroeconomice vizând asigurarea stabilității economice și financiare a țării, a declarat sâmbătă Florin Georgescu, ministrul desemnat pentru Finanțe.
Citește mai departe…
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei