Traian Băsescu critică politicienii aflați în campanie

de Carmen MOCANU Marţi, 27 Noiembrie 2012 210
Președintele Traian Băsescu a criticat, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, politicienii aflați în campania electorală pentru alegerile parlamentare, susținând că nu prezintă nicio perspectivă și nu dau soluții.

"Văd că numai se jignesc între ei, nu prezintă nicio perspectivă de la nivelul partidelor aflate în competiție, eventual se mai ocupă de președinte, dar să dea soluții pentru oamenii care sunt deja acasă de la Mechel... (...) Aș vrea să îi văd în dezbateri serioase pe oamenii ăștia, aș vrea să îi văd că nu mai mint", a afirmat Traian Băsescu. 

El a susținut că "ar fi bine ca premierul Ponta, care era șef al Corpului de control când au fost privatizate aceste combinate, să se uite la condițiile de privatizare și să vadă dacă mai este ceva de făcut, dacă nu trebuie găsite soluții pentru crearea de locuri de muncă - chestiune care ar trebui să fie în atenția Guvernului, dar și a oamenilor care sunt în campanie, nu numai Guvernul trebuie să se uite la Mechel". Traian Băsescu i-a criticat pe politicieni că au "abordări superficiale, cele mai multe mincinoase". 

"Îi aud pe politicieni vorbind veseli de modificarea Constituției și aici iarăși sunt mincinoși și necinstiți. Sigur că pot viza orice proces de revizuire a Constituției, dar nu văd pe niciunul spunând 'printre cele ce le vom modifica sunt și cele legate de referendumul din 2009', care cerea în mod expres o singură Cameră și 300 de membri ai Parlamentului. Sigur că le este foarte greu pentru că îi mai mint pe români o dată", a afirmat Băsescu. 

Președintele a susținut că, după alegeri, numărul de parlamentari va crește de la 471 în prezent la peste 500 și a făcut apel la clasa politică să abordeze lucrurile importante pentru România. 

"Aș face un apel la clasa politică să abordeze lucrurile importante pentru România, fie că vorbim de revizuirea Constituției, ținând cont de referendumul din 2009, fie că vorbim de creare de locuri de muncă, fie că vorbim de Uniunea Europeană, dar trebuie să vorbim cinstit despre Uniunea Europeană, fie că vorbim despre perspectiva bugetului, fie că vorbim despre realitatea pe care n-o vorbește nimeni, că în mult-hulita Lege a pensiilor există obligativitatea indexării pensiilor în 2013'', a mai spus șeful statului.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei