UDMR susține amânarea alegerilor locale cu șase luni

de Carmen MOCANU Joi, 19 Martie 2020 257
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că alegerile locale ar trebui amânate cu șase luni, în condițiile în care prioritatea momentului este protejarea sănătății populației și reducerea efectelor provocate de epidemia de COVID-19.
"Prioritatea numărul unu trebuie să rămână sistemul de sănătate al oamenilor și încercarea de a întârzia răspândirea virusului, ca să nu punem presiune prea mare pe sistemul sanitar, pe instituțiile statului. Nu ne rămâne altceva decât să respectăm indicațiile specialiștilor și deciziile autorităților. Aceasta este prioritatea numărul unu. După aceea, economia - ce facem cu întreprinderile mici și mijlocii, fiindcă acolo este baza, și cât de repede trebuie să iasă Guvernul cu niște măsuri și după aceea putem să ne gândim și la alegerile locale, dar nu în iunie", a explicat liderul UDMR, la Pro Tv.
Potrivit acestuia, conform previziunilor făcute de specialiști, modelelor statistice, dar mai ales de evoluție a situației în diferite țări ale lumii, nu există nicio șansă să existe alegeri locale în condiții decente, normale.
"Din punctul nostru de vedere, o amânare de până la șase luni este o soluție rezonabilă, undeva la sfârșit de septembrie-început de octombrie vor fi organizate aceste alegeri, nu împreună cu alegerile parlamentare, bineînțeles. Mai trebuie o lege organică, așa cum este prevăzut în Codul Administrativ", a adăugat Kelemen Hunor.
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, spune că parlamentarii Uniunii susțin un astfel de proiect de lege care ar putea fi trecut rapid în Parlament și crede că tema alegerilor locale trebuie scoasă din orice dezbatere publică.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei