Vasile Blaga: Votul în diaspora va permite înregistrarea online

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 06 August 2016 333
Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, că proiectul de OUG privind votul prin corespondență prevede că cei din diaspora vor putea vota pe liste suplimentare în toate secțiile unde la scrutinurile parlamentare de până acum s-au prezentat români la urne și se vor putea înregistra online.
"OUG va intra în dezbatere publică în 15 august și va permite întregistrarea online pentru toți cei care doresc să voteze în dispora. MAE o să propună AEP o listă de secții de votare acolo unde la toate scrutinurile parlamentare de până acum s-au prezentat români la urne. O modificare față de actuala lege este că vor putea vota pe liste suplimentare cetățeni români oriunde în aceste secții și nu numai la misiunile diplomatice cum este acum prevăzut în lege", a detaliat copreședintele PNL Vasile Blaga.
În plus, Blaga a mai adăugat că Ordonanța de Urgență a Guvernului privind votul prin corespondență va respecta recomandările Comisiei de la Veneția și jurisprudența CCR.
"Important este că nu se atinge esența legii, deci din acest punct de vedere se respectă prevederile Comisiei de la Veneția și nici nu se transmit sarcini suplimentare administrației și atunci se respectă și decizia CCR", a spus copreședintele PNL.
OUG va fi adoptată în Guvern în preajma sesiunii parlamentare, nefiind necesară convocarea Parlamentului în perioada vacanței. 
Taguri

Comentează știrea

costica
7 august 2016
opinie

Fenomenul care a cuprins toată planeta! Oportunitate foarte serioasă! Ultima șansă este aici! Lucru la domiciliu part-time!Oportunitate foarte serioasă!Seriozitate garantată!Primești instrucțiuni complete!Vrei să-ți îndeplinești dorințele? cere info la: pacurarucostica1963@gmail com

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei