Ziua moțiunii. Opoziția vrea să demită Guvernul Dăncilă

de Cuget Liber Miercuri, 27 Iunie 2018 177
Liberalii și-au propus să dea jos Guvernul Dăncilă, prin moțiune de cenzură, dar PSD nu are emoții, după ce și UDMR a decis să iasă din sală în momentul votului. Pentru ca Guvernul să fie demis, moțiunea trebuie să obțină cel puțin 233 de voturi favorabile, iar PNL, USR și ALDE au doar 156 de voturi. PNL a anunțat că negocieri se poartă până în ultimul moment, dar șansele sunt slabe. Dezbaterea și votarea moțiunii se vor face cu protestatarii în jurul Palatului Parlamentului. Nu vin doar cei care susțin căderea Guvernului Dăncilă. 

Moțiunea de cenzură se va dezbate și vota, în plenul reunit, începând cu ora 14.00, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a reprezentanților Guvernului. 

Pentru demiterea Guvernului, Opoziția trebuie să adune cel puțin 233 de voturi favorabile. PSD și ALDE au, împreună, 246 parlamentari, în timp ce numărul deputaților și senatorilor PNL, USR și PMP e 156. UDMR are 30 de deputați și senatori. În forul Legislativ mai sunt 17 deputați aparținând minorităților naționale altele decât cea maghiară și 17 parlamentari neafiliați. Parlamentarii PSD - ALDE vor asigura cvorumul la moțiunea de cenzură, dar nu vor vota.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei