500 de posturi au fost deblocate în sistemul sanitar

de Alexandra MALACHI Joi, 24 Mai 2012 312
La solicitarea Ministerului Sănătății, mai multe posturi de medici, asistenți medicali, dar și de personal administrativ vor fi deblocate, în perioada următoare, în sistemul medical. Guvernul României a aprobat, ieri, Hotărârea de Guvern privind ocuparea unui număr de 500 de posturi vacante, atât pentru unitățile sanitare din rețeaua Ministerului Sănătății, cât și pentru cele al căror management a fost transferat la autoritățile administrației publice locale.
"Măsura vine în sprijinul unităților publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal medico-sanitar auxiliar-sanitar, dar și alte categorii absolut necesare pentru efectuarea actului medical", a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătății.
Potrivit MS, din cele 500 de posturi ce urmează a fi deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor județene de urgență, spitalelor care asigură asistența medicală de urgență pentru adulți și copii din municipiul București, serviciilor de ambulanță și institutelor și centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar. Restul de 200 posturi vor fi deblocate la Institutul Regional de Oncologie Iași pentru demararea activității și la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Spiridon" din Iași în vederea reorganizării activității. Deblocarea posturilor se face cu încadrarea unităților sanitare în limita de 70% cheltuieli de personal. Precizăm că posturile rămase neocupate în aceste unități vor fi redistribuite de Ministerul Sănătății.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei