Este nevoie de sânge. Ministrul Sănătății ne cheamă să donăm

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 25 Iulie 2015 95
Unitățile medicale din Constanța, dar și din restul țării, se confruntă, în prezent, cu o lipsă acută de sânge. Numărul donatorilor a scăzut odată cu venirea verii și nevoia de sânge este deosebit de mare.
Având în vedere sesizările din ultimele zile privind deficitul de sânge și produse de sânge din unele unități sanitare, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a verificat, în cursul zilei de vineri, activitatea centrelor de transfuzie și a făcut un apel către cetățeni pentru donarea voluntară. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în lunile de vară, pe perioada concediilor și a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20 - 25 la sută mai puțini donatori față de media obișnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operațiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere și cantitățile disponibile.
"Cererea zilnică este foarte mare, iar centrele de donare abia dacă pot asigura o treime din nevoie. Facem un apel la populație să vină la centrele de donare și să doneze benevol, o pungă de sânge poate face diferența în lupta medicilor pentru viață", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.
În beneficiul pacienților, Ministerul Sănătății intenționează să îmbunătățească modul de donare a sângelui în rândul populației, astfel încât să încurajeze din ce în ce mai mult donarea de sânge. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei