Limitarea consumului de tutun vă salvează viaţa

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 07 Mai 2024 324
La ora actuală, consumul de tutun este principala cauză prevenibilă de deces în lume. Din păcate, expansiunea produselor noi care conțin tutun, creșterea utilizării dispozitivelor de vaping și tutun încălzit este, de asemenea, îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât vârsta de începere a fumatului este de obicei înainte de 25 de ani, cu risc maxim de adicție.
În acest context, limitarea consumului de tutun este, fără îndoială, una dintre cele mai eficiente modalități de a salva vieți și de a îmbunătăți starea generală de bine.
Campania derulată la nivel național în luna mai, „De unde știi….adevărul despre tutun?” are ca scop informarea adolescenților și părinților acestora despre impactul nociv pe care consumul de țigări și utilizarea dispozitivelor electronice (HTP) îl pot avea asupra sănătății. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică, în parteneriat cu Asociația Română Pentru Promovarea Sănătății, iar la nivel județean campania este implementată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Constanţa, compartimentul Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate.
Taguri

Comentează știrea

Ana
9 mai

Eu cu iqos am reusit sa renunt la fumat. Am incercat alte variante inainte dar nimic nu a functionat

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei