Medicii, instruiți să diagnosticheze îmbătrânirea cerebrală

de Andreea NĂSTASE Luni, 03 Iunie 2013 98
Incidența tot mai are a bolilor neurologice degenerative și a complicațiilor pe care acestea le au asupra sănătății pacienților au făcut ca specialiștii să propună măsuri. Astfel, a luat naștere unul dintre cele mai ample proiecte de specializare a medicilor în diagnosticarea acestor afecțiuni, realizat de Fundația Ana Aslan, care a derulat acest proiect. 
Nu mai puțin de șapte specialități medicale, precum medicina de familie, neurologie, psihiatrie, geriatrie, medicină imagistică, moleculară sau de laborator au fost implicate în derularea proiectului. 
Medicii implicați au făcut chiar o listă a semnelor precoce de boală: tremur discret al unei extremități, tulburări de atenție și concentrare sau tulburări de memorie subiectivă, pentru că o recunoaște cel care este în cauză, tulburări de somn de echilibru static, amețeli, acestea pot constitui un diagnostic precoce pentru o boală de memorie, aflată deja în evoluție. 
De altfel, primele semne care ar trebui să fie luate în considerație sunt insomniile, calitatea somnului sau greutatea în a adormi. Aceste semne, dacă mai sunt însoțite și de tulburări de concentrare și de atenție, trebuie tratate cu seriozitate, iar pacientul trebuie să meargă la medic.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei