Modul de protejare a alunițelor împotriva soarelui

de Petruta RIDICHE Duminică, 16 Iulie 2023 172
Pe lângă alte probleme pe care le generează, expunerea la razele UV poate duce și la apariția melanoamelor. Melanoamele sunt pete maligne ale pielii formate în celulele care produc melanina, pigmentul ce dă culoarea pielii.
Pentru a evita această boală, este important să ții cont de câteva sfaturi. În primul rând, asigură-ți protecția maximă. Deși toată lumea ar trebui să se protejeze de razele soarelui, cei care au mai multe alunițe ar trebui să facă acest lucru cu o protecție mai mare. Pielea lor este mai sensibilă la radiații. Este indicat să folosiți întotdeauna protecție maximă. Dacă aveți alunițe, ar trebui să le protejați cu o cremă de protecție solară cu SPF 50+. Specialiștii recomandă să aplicați întotdeauna cremă de protecție solară.
Pe de altă parte, trebuie evitată expunerea la soare în intervalul orar, amintit tot timpul de specialiști, anume între orele 12:00 și 16:00. Acesta este momentul din zi în care există cele mai multe radiații. De asemenea, chiar dacă ziua este înnorată, ar trebui să aplicați cremă de protecție solară pe piele, deoarece 90% din razele solare trec prin nori.
Nu în ultimul rând, ulterior expunerii la soare, ar trebui să aveți grijă de pielea dumneavoastră, aplicând o cremă hidratantă pentru a o ajuta să se refacă. Alimentația este, și ea, foarte importantă, întrucât sunt indicate alimentele cu vitamina E, cum ar fi morcovii. De asemenea, organismul trebuie menținut hidratat prin consumul a doi litri de apă pe zi.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei