Sistemele noi de implant dentar vă redau rapid zâmbetul

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 25 Noiembrie 2022 1146
La ora actuală, protezele dentare tradiționale pot avea, uneori, un succes limitat, mai ales dacă unele persoane au avut ghinionul de a-și fi pierdut toți dinții de pe o arcadă sau chiar de pe ambele. În astfel de situații, acestea fiind instabile, inconfortabile, o operațiune simplă cum este mâncatul, de exemplu, se poate transforma într-un proces extrem de dificil și neplăcut.
Din fericire, stomatologia modernă a adus, în prezent, o varietate de soluții care vă pot ajuta să depășiți aceste probleme, iar sistemul de implant dentar All-on-4 este una dintre cele mai inovatoare tehnici care, susțin specialiștii, vă vor schimba complet viața. Potrivit dr. Cristian Mina, acest concept de tratament este, de fapt, o tehnică eficientă ce folosește patru implanturi montate în maxilarul superior sau inferior, pentru a fixa dantura înlocuitoare. „Implanturile dentare nu susţin doar dantura, ci creează şi o rădăcină înlocuitoare care conectează dinţii cu osul maxilarului. Este vorba despre o soluţie permanentă, pe termen lung, ce oferă o susţinere solidă şi un zâmbet mai natural. Tratamentul All-on-4 înlocuieşte dinţii lipsă cu o punte dentară fixă, sprijinită pe patru implanturi dentare. Acest sistem asigură o mai mare stabilitate osoasă şi elimină necesitatea intervenţiei chirurgicale de grefare osoasă, datorită unghiului special al implanturilor. În plus, fiind vorba despre numai patru implanturi, durata tratamentului este redusă, la fel ca şi costurile. Protezarea provizorie poate fi realizată în aceeaşi zi cu implanturile, astfel încât veţi pleca acasă cu un set nou de dinţi ficşi, care vor arăta complet natural şi creează o senzaţie similară cu cea a dinţilor obişnuiţi”, a explicat specialistul. Acesta a adăugat că puntea finală se montează la câteva săptămâni, pentru a lăsa timp suficient pentru vindecare.

Dintre beneficiile sistemului de implant dentar All-on-4 amintim doar câteva: necesită doar patru implanturi, în loc de numărul obişnuit, de 6-10 implanturi, procedura este mai rapidă şi necesită intervenţii chirurgicale limitate, nu este nevoie de grefe osoase, ceea ce reduce şi mai mult costurile, dinţii provizorii pot fi puşi în aceeaşi zi cu implanturile. Totodată, implanturile durabile şi stabile sunt un mod excelent de a preveni problema pierderii protezei dentare, a alunecării şi uzurii, vă ajută să mâncaţi şi să vorbiţi şi permit tratarea dinţilor noi exact ca a dinţilor normali. În plus, a precizat medicul, pacienţii nu vor resimţi probleme de masticaţie, modificări ale gustului şi vor putea consuma chiar şi alimente tari şi lipicioase, o problemă reală pentru protezele dentare tradiţionale. Mai trebuie adăugat că acest tip de implanturi All-on-4 nu irită gingia şi nu produc ulceraţii, pentru că sunt bine ancorate în implanturile dentare. Foarte important, dinţii All-on-4 sunt fixaţi permanent şi pot fi curăţaţi la fel ca dinţii naturali şi au o rată de supravieţuire foarte mare. Factorii de risc ce pot afecta succesul tratamentului sunt fumatul şi diabetul. Fumătorii au de 2,5 ori mai multe şanse de eşec faţă de nefumători, dar această realitate nu le interzice fumătorilor să îşi facă implanturi. Atenţie, însă! Pacienţii cu gingivită vor trebui să se trateze înainte de implanturi! Tratamentul poate fi reprezentat de un periaj profesional, pentru a reduce numărul de bacterii, şi continuarea igienei orale adecvate acasă. Nu în ultimul rând, tratamentul All-on-4 este conceput pentru a reduce la minim durerea, astfel că în majoritatea cazurilor se administrează anestezic local sau un sedativ, iar umflarea şi durerea post-tratament vor fi minime.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei