Sucul de castraveți murați este apreciat pentru beneficiile sale. De exemplu, pentru sportivi, acest suc îmbunătățește performanța și reduce crampele. De asemenea, ajută la ameliorarea mahmurelii și la îmbunătățirea sănătății intestinale. Un studiu a arătat că 100 grame de suc de castraveți murați furnizează doar 0,5 grame de carbohidrați. Mineralele magneziu, potasiu și calciu abia acoperă 3% până la 5% din aportul zilnic recomandat.
- Publicitate -
În schimb, conținutul de sodiu variază între 50% și 115% din aportul recomandat. Motivul este cantitatea mare de sare folosită la preparare.
De asemenea, s-a descoperit că sucul de castraveți murați nepasteurizat fără oțet oferă cantități mari de probiotice. Totodată, se presupune că sucul de castraveți murați poate stimula un reflex ce trimite un semnal către sistemul nervos pentru a opri crampele. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma această constatare.